Masiv fiskedød i DM vand

Da stormen “Bodil” i midten af December rasede gik det hårdt ud over fiskebestanden i området omkring St.Vejleå.
Sluserne ind til St.Vejleå og jægersøen åbnede ikke pga den høje vandstand, og op mod 30-40 tons fisk ligger døde i
Vallensbæk og Ishøj havn ..
Da planen var at holde DM i Tryggen og Jægersøen står vi over for en udfordring med at finde et andet vand end Jægersøen, dette vil falde på plads i det nye år , hvor også der vil komme et program
-Flemming

7 replies
 1. Bo P.
  Bo P. says:

  Hvad med at holde fast i Tryggevælde å og ligge to sektioner opstrøms Prambroen (Pramskoven) og to sektioner ved Vindsebækgård lige som i gamle dage. Sorø har på deres klubture de sidste par år, haft rigtig gode fangster på begge stræk.
  Det kræver måske lidt arbejde med en le, men skal der bruges hjælp, siger I bare til.
  Glædelig jul til alle!

 2. Fossdanmark
  Fossdanmark says:

  Det er da en katastrofe , af de store 🙁 ikke kun på grund af DM , men at et fantastisk sted som strandsøerne er sat 10 år tilbage , øv . Jeg havde glædet mig vildt til den kombinationen af strandsøerne og tryggen.
  Det er godt nok mange døde fisk der her er tale om.
  Tryggen er selvfølgelig stadig i spil , der er plads nok. Men det vil kræve en del arbejde , og hvordan fiskeriet vil forme sig når 50 til 60 mand , to dage i træk fisker . Det ved jeg ikke nået om .
  Vi er klar i Køge mede team til at hjælpe med at gøre tryggen klar .
  Hvis Ishøj , Køge og Sorø løfter i flok får vi ordnet det på en weekendt.
  Jeg vil da foreslå en sektion nedstrøms prambroen , en i skoven og to på engen ved rideskolen.
  Ved rideskolen kan der være en sektion til højre og en til venstre der hvor man går ned.

 3. fiskelohsen
  fiskelohsen says:

  Jeg syntes lige vi skal se tiden lidt an før DM eller LU feeder flyttes, da der godt nok har været en stor og ærgelig fiskedød ved Ishøjhavn. Man skal dog huske at sluserne til standsøerne også var lukkede så de fisk der er i søerne ikke er blevet udsat for saltvandet. Der hersker stadig en del mystisk om fiskene i standsøerne trækker ud i Kalvebod eller ej. Der er flere teorier om at de fisk vi hvert år ser trække ud og ind af St. Vejleå faktisk kommer ude fra Køge bugt og ikke Strandsøerne, og den store mængde der træk ind i inderhavnen og døde op til jul tyder på et stort træk fra bugten der flygtede fra saltet fra Kattegat. Ligesom at et stor mængde af de døde fisk efter efterretningerne at dømme var rimter, fisk der igen tyder på træk fra Køge bugt.

  Så lad os håbe det bedste når vi tage hul på sæsonen i Strandsøerne i foråret.

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.