billigere adgang til Dons

http://koldingsportsfisker.dk/nyhed/arkiv/2014/02/08/artikel/medlemskontingent-til-soefisker/

Kolding sportsfiskerforening har åbnet for billigere medlemskab for de der kun vil benytte søerne. Er du allerede medlem af DSF koster det kun 400 for årskort til søerne.

Er der nogen der kender mulighederne i Dons-systemet, som vil dele lidt med os andre? Er der noget at komme efter?

5 replies
 1. mads
  mads says:

  Det en god nyhed! Dog er et af problemerne med Dons er at søerne gror massivt til med grøde om sommeren, allerede i maj er det så godt som umuligt at placere et flåd i suppen, i april er alle søer fredet og marts er for tidligt til fiskeriet spiller. Et andet problem er at der er blevet bygget mange steder langs søbredden I de senere år og adgangs forholdene nærmest ikke kunne være dårligere.
  Selvfølgelig er det muligt at fiske I Dons systemet men det er ikke lige nemt i alle søer. Vil selv gi det nogle sats her i 2014 🙂

 2. ramama
  ramama says:

  Det er sansynligvis en udløber af dette initeritiv.

  https://www.facebook.com/groups/lfunk/

  En forening som nu er en realitet, der vil arbejde for så billigt fiskeri som muligt for alle, fra familien på tur, med en fiskestang til de mere specialicerede former som feks. karpefiskeri.

  Gruppen her består til der er fundet et navn men hedder nu Lystfisker foreningen uden navn. på den ekstra ordinære generalforsamling vedtages navn, herefter nedlægges gruppen og en regulær facebook side vil blive oprettet.

  Ønsker du at blive meldt ind, så send en mail med navn, adresse, tlf og email samt by og postnummer til jhha799@gmail.com det koster 0.00 kr,- Det endelige kontingent vil der blive arbejdet på efterhånden som der findes vand, men der arbejdes på et kontingent på maximalt 300 kr pr. husstand årligt.
  Du vil løbende blive opdateret pr mail i det Arbejdsgruppen pusler med, og er velkommen til at skyde ideer ind.

 3. ramama
  ramama says:

  Nørresø er en interessant sø, og jeg har selv fisket meget deroppe.

  Citat: Det ville give mere mening for mig at kontingentet i KS generelt blev sat ned til 750 kr, og at det så kostede 600 kr ekstra at få den eksklusive ret til at fiske havørreder i kolding å.

  Det er blandt andet udelukkelsen af karpefiskeri på dagkort, generel nedprioritering af søerne, men dog kradse penge ind til at holde ørred kontingenterne nede.
  En kraftig nedadgående medlems kurve har affødt et frygteligt pris tyranni og afdemokratisering.

  Jeg ved de arbejder i den nye forening på et kontingent på max 300 kr,- pr husstand pr. år uanset antal familiemedlemmer, gældende til de bynære søer i og omkring Kolding, det fremgik at den stiftende generalforsamling, som i øvrigt foregik på behørig vis uden nogen optrin af nogen art.

  Meldte mig også ind denne aften for at bakke op omkring det.

 4. Martin Poder
  Martin Poder says:

  Dons søerne er efter biomanipulationen i 07 og 08 igen ved at være som før dog er der en del mere grøde. Som medevand vil jeg mene det først og fremmest er kanalerne der er interessante ca. 10-15 meter brede og en dybde på mellem 0,9 og 1,4 meter der er ingen strøm, sidder man en eller to vil man efter 4 timer have mellem 5 og 10 kg er der flere bliver fiskeriet en del sværere især for dem der ikke har kant. De fleste fisk er mellem 20 og 300 gram med enkelte større flier og brasener ikke et vand med høje vægte men et sjovt fiskeri. Kommer du forbi Kolding til sommer vil jeg gerne vise dig hvor vi plejede at fiske i de gode gamle dage.

 5. Kærgaard
  Kærgaard says:

  Jeg er ret enig med Martin Poder. Jeg har selv fisker rigtig meget i kanalerne ved Dons søerne. Især Påby/Stallerup kanalen har været min yndlings gennem flere år. Her er fiskeriet meget fair. Er man flere afsted skal der kæmper lidt for fiskene hvilket man lærer en del af.
  Jeg har også fisket ret meget i henholdvis Påby- og Stallerup sø.
  Påby sø henvender sig mest til fiskeriet i foråret, da vandplanter dominer sommermånederne. Stallerup sø kan man fiske året rundt. Her har jeg haft vægte på over 15 kg skaller. Det værste er dog den bekvemt tilgængelighed.

  Personligt vil jeg hellere fiske i f.eks. Marielund og Pinsesøen. Her koster fiskeriet en skilling, og efter min mening er disse stedet federe og mere lærerigt.

  Casper Kærgaard

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.