Jensen Pool -> “Nu med mere elastik”

  NY
 • 0
 • 1

Jeg er så småt ved at tage hul på min barsel, og i dagens anledning valgte jeg at tage hele familien med hjem til mine forældre og så “helt tilfældigt” lige snige lidt grej med. Fordelene var mange, ulemperne få. Junior nr. 1 kunne underholdes af farfar og farmor, mens mor og lillesøster passede måltiderne indendøre.

Det er længe siden jeg var ude, rent faktisk skal vi tilbage til en tur på plænen for efterhånden en god måned siden. Mere om det senere.

Formålet med dagens tur var at se om en 2,3mm elastik passer med 0,20 hovedline og 0,18 forfang, da det måske er noget der bliver aktuelt i Slovenien. Hvis en sådan test rigtig skal batte noget, så skal der andet end guldfisk og hundestejler på krogen, så jeg havde hjemmefra mentalt forberedt mig på at fange få, men store fisk.

Agn og foder var fra tørlageret, dvs. pellets, majs, lidt foder og en pose med et pulver der skulle blive til “paste”, altså moderne melklister.

Vel ankommet til adressen blev familien lynhurtigt slæbt indenfor, mens jeg utålmodigt gik og ventede på frokosten.

Efter frokosten fløj jeg ned til søen og satte mig på favoritten “afløbet”, og begyndte ellers at rigge til.

Jeg havde undret mig over at der lugtede af døde dyr, da jeg pakkede bilen ud. Jeg mente nok at min far plejede at gemme eventuelle aflivede husdyr længere væk. Årsagen til hørmen fandt jeg, da jeg ville pakke mit keepnet ud. Der lå simpelthen en død skalle i mit keepnet, og det var ikke bare en død skalle, det var et skelet med 200 maddiker. Føj. Men nu havde jeg maddiker 🙂 Det var iøvrigt rigtig fine maddiker, store og runde, slet ikke de små magre pinde man får nu til dags. Jeg vil ikke afvise at jeg i fremtiden vil forsøge mig som maddike-farmer igen, men i givet fald bliver det ikke i mit eget keepnet. Evt. en sidemand som har slået mig på dagen.

Jeg fik fisket en god håndfuld maddiker op i en bøtte, sådan just in case, og fik ellers rigget grejet frem.

3 pladser blev det til. 2 styk ved egen bred til hhv. højre og venstre. Der var ca. 40 cm dybt. En enkelt plads lige ud på ca. 80 cm vand, klods op ad afløbet. Der blev fodret med 4mm pellets, lidt majs, foder og lidt små klumper paste.

Det startede ikke så vildt, jeg fik mest de små karper omkring 200g på et enkelt majskorn, men jeg kunne se at de større fisk begyndte at røre på sig på pladsen til venstre. Jeg svingede derfor tacklet over, og fik straks bid – endnu en lille karpe.

Jeg prøvede derfor forskellige typer agn, og der skete virkelig noget da jeg klemte en god klat paste rundt om en 8mm pellet. Tacklet blev forsigtigt kørt ud på pladsen, og sænket ned i dybet. Flådet nåede stort set ikke at stille sig, inden det sank stille og roligt under og gik til højre. Et hurtigt modhug, og 2,3mm elastik piskede ud af puller-kittet…

Hele øvelsen gik så på om jeg kunne knække mit 0,18 forfang ved at tæve fisken lidt ind, og det kunne jeg ikke. Jeg fik samtidig også testet hvad stangen egentlig kan holde til, så jeg ikke finder ud af i Slovenien at den ikke kan tåle mosten. Jeg tør i hvert fald godt fiske 2,3mm og 0,18 forfang efter i dag.

Jeg fik 3-4 andre af de bedre fisk i dag, desværre ingen af de helt store, og det gik ganske udramatisk.

Keepnet og keepnet bag blev vasket og tørret grundigt, inden familien kunne sætte sig i bilen og køre hjem igen 🙂

4 replies
 1. Fossdanmark
  Fossdanmark says:

  Listig fyr ham Rikard 😉
  Lidt af forberedelse du har gjort dig for at komme ud at fiske, men sejt nok 😉 respekt.
  Den der Jensens pool ! Er det din far’s have dam ?
  Flot fangst med fine fisk.
  God Info men elastikken og forfang , nået kraftigt grej.
  Nået ganske andet end Polen sidste år 😉

 2. superadmin
  superadmin says:

  Selvom søen ligger midt i en have er den faktisk naturlig nok. Den er lidt trekantet i formen og fylder ca. 30 meter på hver led. Præcis nok til 6 mand ( vi har prøvet :))

  Bestanden er primært spejlkarper og guldfisk, og så nogle enkelte koi. Sø-rekorden tilhører vist Morten lige for tiden med omkring 25 kilo (mener jeg det var)

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.