Årets første danske medekonkurrence (i Tryggen med Sorø)

  NY
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14

Her kort før DM, kan det godt være svært at huske hvad der er sket, og hvordan vi har fisket.

På årets første konkurrence med Sorø, var fiskeriet super godt, ligesom vi også forventer det til DM. Der løb en god stærk strøm i åen, så alle valgte at rigge op med 13 meter TAP fisket top 6 på grund af den store dybde. Pladeflåd fra 20 til 30 g. efter de store rimter og brasen, og runde flåd på 8 til 15 g. til at køre igennem efter skaller. Der var massere af fisk i åen, og det bliver kun bedre den næste måned, så alle fiskede med 0,20 til 0,25 mm. line uden forfang, for ikke at miste de mange store fisk i strømmen.

Måske min hukommelse ikke er hvad den har været, eller måske kommer jeg i tanke om mere EFTER DM.

Nå spøg til side. Forventningens glæde er tit den største, således også denne gang. På den tilsvarende tur sidste år, var gennemsnitsvægten over 22 kg., og flere af de 13 deltagere på årets tur, havde sat næsen op efter lignende fangster.

Det skulle dog vise sig at blive en svær dag ved åen. Besværlighederne startede allerede under lodtrækningen. Her havde den ansvarlige, svært ved at tælle til 13, så først i tredje omgang var der numre nok i posen. Derefter fordelte vi os hurtigt langs åen, selv om det ikke gik helt let. Steff der aldrig havde fisket i Tryggevælde å, havde medbragt den nye “kongestol” fra Rive, men desværre krævede den også flere slaver til at bære igennem mudret.

Da vi lettere forsinket kom i gang, regnede vi med at skulle flå fisk op, men langt de fleste havde intet. Kun længst opstrøms skete der lidt, og efter en time havde de fleste ingen eller kun få fisk. Der var dog en enkelt undtagelse, nemlig kongen af Tryggen, Claus Foss. Han havde ligesom i golf, medbragt sin personlige caddie (Johnny), og fra denne forlød de,t at han havde fisk fra start. Ligeledes var der flere omkring ham der fik pænt med fisk, mens der nedstrøms kun var få fisk, og ikke overraskende flest på kanten.

Anden og tredje time skulle dog vise sig at blive væsentligt bedre. Her fik alle fisk i større eller mindre mængde, og på opstrøms kant lykkedes det for Mathias, at få flere gode brasen. Der kom også en del gode skaller på land, mens de store aborre og rimter udeblev.

Sidste time var igen svær for nogle, mens andre forsatte med flere fine fisk. Marchholdt og Steff fik så mange fisk, at et væddemål på pølser på hjemturen blev indgået. Jeg håber det blev dyrt for Peter.

Efter fire timer med løgnehistorier, gamle minder, og ting som ikke kan gengives her, blev fangsten gjort op.
Resultatet blev:

Plads 1, Mathias Machholdt (jun.) 17,80 kg.
Plads 2, Nicklas Andersen (jun.) 7,64 kg.
Plads 3, Claus Foss (KMT) 24,72 kg.
Plads 4, Franz Thomsen 20,50 kg.
Plads 5, Michael Hillingsø (KMT) 8,18 kg.
Plads 6, Peter Larsen 9,50 kg.
Plads 7, Benny Kristensen 3,90 kg.
Plads 8, Thomas Pihl 5,32 kg.
Plads 9, Frederik H. Pedersen 4,80 kg.
Plads 10, Claus Jakobsen 2,50 kg.
Plads 11, Peter Machholdt 9,62 kg.
Plads 12, Steff Andersen 5,56 kg.
Plads 13, Bo Pedersen 21,06 kg.

Tillykke til Foss med den suveræne sejr, dejligt med deltagelse fra Køge Mede Team, hyggeligt med spioner fra Ishøj (Dan og Munken), og tak til arrangøren, for at trodse DMI og sørge for sol og stort set vindstille på denne smukke forårsdag.

OBS. Næste konkurrence er allerede på mandag i Tuel sø ved Søbjærg. Alle er igen velkomne til denne fantastiske sø med de mange fisk.

Bo P.

3 replies
 1. mk fisker123
  mk fisker123 says:

  Det ser da vildt fedt ud! 🙂 Tillykke til Foss!

  Hvad min kommende makker til Spring Cup har lavet, det er lidt svært at gennemskue… nå men det må vi lige have vendt…. Jeg må have en alvorlig snak med Larsen… ikke mere Champagne til ham ;), hvilket er den officielle undskyldning 😀

  Glæder mig til at høre fra jeres ture

 2. holbech
  holbech says:

  Godt fiskeri, smukt vejr og fint fiskeri.
  Hil konger, paver mv.

  Jeg rammer Gudenåen i dag … Med fiskefeber en mass. Kunne ikke sove derfor har jeg været oppe siden kl øv.

  Ha et brag af en dag alle i andre som rammer vandkanterne i dag

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.