Klub-VM 2014, beretningen

I løbet af efteråret 2013 begynder planlægningen af det kommende års stævner typisk, og denne gang var særligt et stævne interessant for os i Team Preston. Klub-VM skulle nemlig afholdes i floden Sava i Slovenien, og udover at være et skønt sted, så tiltalte det os også at der skulle være mange fisk, sammenlignet med andre vande vi har fisket i. Derudover kendte vi det fra tidligere, så planlægningen var egentlig ikke værd at skrive hjem om. Det var stort set klaret på en eftermiddag.

Serveretten til klub-VM tilhørte dog Team Browning der igen-igen havde vundet senior-DM, så vi måtte pænt vente på at høre om de ville afsted eller ej. I løbet af december får vi dog de første indikationer på at de ikke tager afsted, og i januar kunne vi endelig sætte os på invitationen.

I ugerne og månederne op til stævnet er det meste planlægning foregået over Facebook, og jeg tror det fleste følte sig ok klædt på til turen, man kan dog aldrig være 100% forberedet, hvilket vi også fandt ud af dernede.

Første mand til at ankomme var Peter Larsen, der kom torsdagen inden træningen startede. Han brugte et par dage på at se englænderne over skulderen på træningsstrækket og han kunne berette om fangster op til 10 kg. Lørdag kom først Claus Jakobsen og Bo Pedersen, og senere Simon Jensen og Erik Primdahl (vice-kaptajn) og til sidst Kasper Struck (kaptajn). Jeg selv ankom først sent søndag aften, pga. Familie-forpligtigelser i København i løbet af søndagen.

Mandagens træning startede i D-boksen, og jeg var i noget dårligt humør da jeg startede med at sætte 2 tackler under dybdemålingen. Der lå simpelthen store sten på 13m, der gjorde at jeg var nødt til at fiske 9,5 meter. Det var nu egentlig ok, for det betød at jeg kun skulle have 1 led af stangen for at få tacklet ind, for der var nemlig top7 dybt. Fiskeriet forløb egentlig ok, jeg mener vi havde vægte op til lige over 3 kg, hvilket vi var ok tilfredse med. Det var primært mindre næser op til 200g vi fangede. Vi sad ved siden af italien, og Andrea Fini viste sin klasse ved at have næsten 6 kg, heriblandt flere store fisk. Fisk som vi ikke rigtig så noget til ved os. Allerede på dette tidspunkt begynder det nok at gå lidt skævt for os, for vi tillægger straks en mere positiv vinkel til fiskeriet, og det er først torsdag at vi begynder at gå i modsatte spor.

Selve fiskestrækket er selvfølgelig delt op i 5 sektioner, men af de 5 sektioner er A,B og halvdelen af E relativt ”lave”, dvs. Top5 var normalt det dybeste man kom ud for. Tilsvarende var C,D og starten af E dybe, dvs. Top6-7 var nødvendigt for at kunne nå bunden.

Udover TAP på forskellige distancer var løjefiskeriet også interessant, for der var en del løjer i primært de lave sektioner. Tilsvarende var der også muligheder på bolo, specielt illustreret den dag vi trænede i A, hvor Simon fangede en barbe på 1,5 kg og Larsen en skalle på ca. 1 kg. Derudover havde vi fanget mindre fisk på bolo hele ugen, men det var et ret svært fiskeri der krævede stor præcision.

Mod slutningen af træningen var vores taktik at fodre en foder/ler-blanding med lidt jokers og døde maddiker på 12m og så cuppe 4-6 kugler med double leem, blodorm, jokers og døde maddiker på 13m. Bolo var en mulighed, ligesom løjefoderet også var blandet.

Lørdag sad jeg i A-sektionen, på plads A15. Det er en lidt træls plads, fordi den hører med første delsektion, så jeg skulle konkurrere med A1-3, der havde været suveræne hele ugen, men der var jo ikke andet for at klø på. Taktikken fungerer ok på TAP den første times tid, jeg mener jeg havde 18 fisk , alle fine næser omkrin 100g i snit. Efterhånden som timerne går, dør fiskeriet dog også mere og mere ud, og jeg går ud på bolo samtidigt med min sidemand. Jeg vælger en lidt mere forsigtig tilgang til bolo-fiskeriet, mens sidemanden bomber foder derud. Jeg får et par ok næser derude (400 + 200g), men min sidemand får lige lidt flere fisk, og specielt de sidste kvarter har de store fisk stillet sig derude og han når at få 2 og smide 1 inden vi slutter. Jeg har nok fået fodret mit bolo-spor i stykker ved ikke at fodre præcist nok, men det er så en lektie til en anden gang. Mine 2,3 kg rækker til en 10. plads, som forventet var det vanskeligt at konkurrere med de lave numre. Min sidemand, i øvrigt en lokal, slovensk landsholdsfisker, bliver nr. 6. Som kuriosum kan jeg sige at mine 2,3 kg have rakt til en 6. plads, hvis jeg havde siddet på A16 i stedet. Men sådan kan man blive ved, og jeg må erkende at mine evner ikke rakte til mere denne dag.
Søndag skal jeg sidde i E-sektionen. Her var det gået godt for Claus om lørdagen da han blev nr. 4 fra plads E-30. Det var primært denne placereing der gjorde at vi lå nr. 23 efter lørdagens fiskeri, dog kun marginalt foran nr. 24-26, så intet var afgjort endnu. Da E-sektionen både er dyb og lav har jeg blandet rigeligt med foder, som jeg så kan smide væk af hvis jeg ikke får brug for det. Jeg får plads E23 hvilket jeg var ok tilfreds med. Det var lige udenfor det område hvor vinderen fra lørdag sad, så der var nok lidt at arbejde med. Vel fremme ved pladsen kunne jeg se at jeg skulle sidde mellem en fra Spanien, og så selveste Alan Scotthorne.
Pladsen var fin, dog var der en betonbrønd der stod lidt i vejen, så det endte med at jeg sad lidt skævt i boksen, til Alan’s ikke udelte begejstring. Jeg tror han følte at jeg tog lidt plads fra ham, men i praksis må du sidde hvor du vil i boksen, så det gjorde jeg.
Dybden var til lidt over top4, så jeg sad med 5’er kitsne fremme, men ellers var det samme flåd som dagen før, 1-2-3g i rund (Sensas Jean Francois) og 4g pladeflåd (til at holde helt stille med). I praksis fiskede jeg dog mest med 1 og 2g, da jeg følte det gav flest hug.
Efter startsignalet får jeg hurtigt fodret og cuppet det jeg havde planlagt, mens begge sidemænd havde noget mere de gerne ville af med. Jeg har muligvis fodret for lidt, men det er en observation som vi først sent erkender. Første time forløber dog rimeligt, 13 fisk mener jeg at jeg havde, dog lidt mindre end dagen før. Jeg slutter timen af med et par gode næser, og jeg føler at jeg på dette tidspunkt er marginalt foran Scotthorne. Uanset hvor marginalt jeg måske var foran, så tager han stille og roligt over i 2. og 3. time hvor han lander en 5-6 gode næser og 2-3 carassio omkring 500g, mens jeg blot kan kigge på en fin, gul antenne der overhovedet ikke bevæger sig. I denne erkendelse/desparation prøver jeg at cuppe 2 små kugler sticky-mag, men det gør ikke andet end at det slår min plads helt ihjel, jeg ser i hvert fald intet til de større fisk. I 3. og 4. time får jeg gradvist mere og mere gang i de mindre fisk igen, men det er for lidt og for sent, for mine godt 1,5 kg rækker kun til en ny 10. plads. Alan bliver 6’er, mens spanieren til højre for mig bliver 4. med hhv. 3,8 kg og 4,7 kg. Jeg er skuffet over ikke at få mere ud af pladsen, men igen må jeg tilskrive det at evnerne ikke rakte til mere.

Samlet har dagen været tung for 4 ud af 5 fiskere, kun Bo kan komme tilbage med en hæderlig 6. plads, og vi falder derfor 4 placeringer ned i klassementet til nr. 27. Vi havde håbet at evnerne rakte til mere, men bare en top20 er langt væk, der er mange hold der minimum har 1-2 gode resultater pr. Dag. Selv har jeg med 2 x 10. pladser heller ikke leveret varen, begge dage var 6. pladsen absolut indenfor rækkevidde.
Fiskeriet bar præg af at fiskene var på leg, eller snart skulle, hvilket kan forklare de noget lavere vægte end forventet. Meldingen fra de lokale er dog at de forventer at VM næste år bliver bedre fordi fiskene ikke vil være på leg, og vandet også vil være meget varmere. Jeg kan kun opfordre folk til at tilmelde sig VM næste år, det er et fantastisk fiskevand. Vi stiller selvfølgelig gerne vores viden om vandet til rådighed for dem der vil afsted.

24 replies
 1. Bjarne
  Bjarne says:

  idet fiskepresset er noget større end vi er vant til og så er konkurrenterne også rigtig gode. Det bliver spændende at se om Danmark kommer med EM eller VM hold i 2015.

  Men tak for beretningen, det er altid sjovt at læse om hvad andre oplever. Bjarne

 2. John E.
  John E. says:

  Der er altid ved disse stævner VM/EM ting der på forhånd gør at det vil være opad bakke at få et godt resultat, et er at fiskearterne er nogle vi ikke rigtigt er på forkant med, af andre ting er det at visse hold simpelthen har bedre information end vi har dvs. de ved hvor tingene foregår lang tid før vi gør og kan trække på et større netværk end vi har, endvidere er en del af de folk man er oppe imod folk der år ud og år ind uge efter uge er vant til at konkurere på absolut topniveau og den slags er jo svært at hamle op med. mht 2015 så tror jeg EM er ude af billedet idet mindste for mit vedkommende da det skal foregå i Belarus/ dvs hvide Rusland, og det gør jeg bare ikke så er det sagt. det er lige så lamt sende mede-cirkus dertil som at sende feeder VM til Ukraine i 2017 i mine øjne en ommer til F.I.P.S der tager jeg heller ikke til så er det i hvert fald også officielt. Klub VM i Slovakiet 2015 eller Feeder VM i Holland 2015 er derimod et sats værd i mine øjne.

 3. Fossdanmark
  Fossdanmark says:

  Du nævner nætværk, og kilder til information.
  Det er rigtigt den har vi ikke, vi har heller den lange erfaring , penge osv.
  Men en ting der kan hjælpe os er sammenhold , vores mulighed for med tiden at lave bedre resultater og udvikle bedre fiskere er sammenhold.
  Jeg tror hvis vi bliver bedre til at hjælpe hinanden, og videregive de erfaringer vi gør når vi fisker kan vi blive stærkere.
  Både når vi fisker internationalt og nationalt kan vi dele erfaringer.
  Jeg syntes vi holder os selv tilbage, og stopper vores udvikling ved at være hemmelighedsfulde og splittet .
  Danmark er et lille land i alt hvad vi foretager os , men på de punkter vi som land har lavet resultater har kode ordet været sammenhold.
  Et lille skridt på vejen er blå stue’s nye stil, respekt og tak for det.

 4. John E.
  John E. says:

  på visse måder har du ret og på andre ikke, fundamentet for et scenarie hvor DK på et konsistent niveau kommer opad i rækkerne til disse internationale stævner er at der i DK findes et større miljø omkring dette fiskeri, i Sverige er der fx omkring 50 fiskere der har interessen, og i DK er vi måske 15mand. og jeg mener ikke bare antallet af fiskere til LU flåd, men også deciderede flåd stævner efter F.I.P.S.ed regler, i Sverige er der fx ikke noget problem i at lave et stævne hvor opstillingsgebyret er 500kr, prøv lige at lave det her i DK?, én virkelig stor hurdle jeg ser i DK er vandenes beskaffenhed, meget få steder kan man rent faktisk sætte et stræk af hvor alle kan sidde på kassen og samtidig have nogenlunde lige muligheder, de fleste søer i dag er uplejede og man vil være nødt til at lave limits på det man har tænkt sig, fx udelukke line to hand eller TAP for et stævne for at alle har lige muligheder mange steder. vidåen / lammefjorden / delvist næsved kanal / visse stræk på Gudenåen er sådanne steder hvor man kan sætte det af man vil men at sætte et flåd stævne op med fips regler og 500-800kr i startgebyr ser jeg ikke ske lige med det samme, tilgengæld kan jeg måske se en mulighed i at lave et stævne hvor Feeder og flåd kan kæmpe mod hinanden dvs en feeder sektion mod en flåd sektion afholdt efter FIPS VM regler. og hvor vinderne findes efter en form for % regning

 5. superadmin
  superadmin says:

  Lee Kerry opsummerer det egentlig meget godt på hans videoblog (http://leekerryangling.co.uk/fishing-services/lees-match-diary.html), der er INGEN dårlige hold mere, standarden i forhold til bare 10 år siden er uhyggelig høj.

  Det betyder ikke at vi ikke har flyttet os, det har vi bestemt, men der er bare andre lande som har flyttet sig endnu mere.

  Et godt resultat består af lige dele taktik og teknik, og begge dele skal være til stede for at lave et godt resultat. Til VM 2015 er det egentlig begrænset hvor meget af de 2 dele vi kan viderebringe fra Team Preston, for teknikken står man selv for (jeg kan ikke lære folk at cuppe 40 kugler på 10 minutter, for det kan jeg heller ikke selv), og taktikken vil sandsynligvis være milevidt fra det vi har oplevet (der forventes vindervægte a la damernes VM, dvs. 12-20 kg). Vi har nogle gode tips til ler, foder, agn og overnatning, og det er vel det.

 6. Fossdanmark
  Fossdanmark says:

  Jeg syntes det er en god, og vigtig debat.
  Det er vigtigt det forbliver en debat og ikke en diskotion .
  Jeg syntes både John og Ricard skriver nogle gode syns punkter, men også nogle jeg ikke forstår.
  Det er vigtigt når en , nu i dette tilfælde mig stikker næsen frem .
  At det ikke bliver taget som kretik, men husker det bliver skrevet i god mening og med et ønske om fremgang og fællesskab.
  (Jeg vil ved denne lejlighed god tage ansvar og undskylde at jeg nogle gange har været for skarp og personlig )
  Der er meget i det i skriver som er super Info.

  Som jeg læser det er der to hoved punkter :
  1/ mere bredte = flere fiskere.
  2/ Bedre udvikling af de bedste fiskere.

  Der skal arbejdes med tre planer : Kort sigt , mellem langt sigt, og langt sigt.

  Så må vi i fællesskab inde for de to punkter finde løsninger og tiltag på kort, mellem langt og lang sigt.

  Mere bredte er et langt sejt træk.
  Der er ting der skal sættes igang nu , andet når de nye fiskere er klar osv.
  Det er et tidskrævende arbejde men også et sjovt og spænende arbejde.
  Man skal være indstillet på det tager tid før man ser resultatet .
  Jeg tror komonikation på nettet og kurser ved vandet er vejen frem.

  Bedre udvikling og sikkering af eliten.

  Der er mange ting vi i et fællesskab kan gøre for at styrke at de bedste fiskere bliver bedre.
  Vi må prøve ar skabe en kultur i dansk mede hvor vi hjælper hinanden , mere åbenhed og meget , meget meget mere mere fællesskab.
  En fællesskabs kultur starter med nået helt enkelt.
  Vi siger goddag , farvel og tak.
  Hjælper hinanden : frk. Jokers og blodorm , behøver jeg skrive mere.
  Info omkring takler og foder. Teknik med tap, slider osv.
  Hvis de 15 – 20 fiskere der virkelig kan fiske ,delte deres viden med hinanden og resten af mede Danmark tror jeg på vi stod stærkere.
  Jeg ved det er en stor ændring og vil tage lidt tid, men det er vores bedste og eneste mulighed.

  Sikkering af at der kommer nye fiskere til ( bredte )
  Sikkering af at de der vil være gode får hjælp til at blive det.
  Sikkering af viden går videre og ikke tabt når en fisker stopper eller holder pause.

  Det var nogle bud , jeg er sikker på at de fiskere der har været i udlandet har en langt bedre viden om hvad det er vi mangler.
  Blå og rød Stue har været meget stærke og store. Men antallet af hold er gået fra 3 til 1 på tre år.
  Der har været en skarp konkurence mellem de to hold og alt Info er holdt inden for egne rækker.
  Det har været med til at skabe en lukket kultur, og det har ikke gavnet dem der stod udenfor.
  De to hold skal nu bygges op igen, og i den opbygning håber jeg man tænker mere bredt og med åbenhed.
  Sorø har også været en lukket fest , men det er ændret og der er åbnet op.
  Men kulturen ændre sig ikke over natten fordi man åbner sine stævner, men det er et skridt i den rigtige retning.

  Vi håber alle det bedste for vores hobby og sport 😉
  Knæk og bræk.

 7. superadmin
  superadmin says:

  Jeg tillader mig at være uenig i det du skriver.

  Den kultur du beskriver som lukket mener jeg er så tilpas åben som den skal være. Det giver sig selv at Team Preston ikke står og deler ud af vores træningsobservationer dagen inden et stort stævne. Vi forventer heller ikke at Køge, Browning, OSK eller andre gør det. Typisk bliver der delt lidt informationer/observationer efter stævnerne, og så er man lidt bedre rustet til næste gang man kommer til det vand.

  Mht. agn, så er der åbenbart en opfattelse af at vi I Team Preston er nogle røvhuller, fordi vi ikke vil tage agn med fra Manni til andre. Jeg kan vende den om og spørge hvornår folk sidst har spurgt om de ikke lige skulle tage vores agn med, når de alligevel skal derned? Det er ALDRIG sket, så vidt jeg ved. Beklager, men vi har svært nok ved at hente vores egen agn, vi kan ikke begynde at tage med til alle andre. Vi har ikke plads til opbevaring og transport. Sådan er det.

  I øvrigt er Team Preston ikke gået fra 3 til 1 hold på et år, vi er præcis lige så mange medlemmer som vi var sidste år. Af flere årsager var vi kun i stand til at stille 1 hold i år.

  Endelig synes jeg ikke at vi er dårlige til at hjælpe andre i Team Preston, det kræver som regel blot et konkret spørgsmål. Hvis du f.eks. vil vide hvor meget bentonit du skal blande i double leem, så skal du nok få et konkret svar. Hvis du bare gerne vil vide alt hvad vi ved om jord og ler, så er svaret også tilsvarende løst og svævende.

 8. Fossdanmark
  Fossdanmark says:

  Jeg er ikke den store forfatter men prøver mit bedste 😉
  Svar til nogle af de ting du skriver.
  Det var ikke min mening at nogle skulle føle sig ramt, men delte bare min générale holdning.
  Jeg skrev at rød og blå er gået fra 3 til 1. hold på TRE år. Set ud fra DM .
  Jeg har rost blå stue for at åbne lidt op , blandt andet fra jeres tur til WM.
  Det har været super fedt og en god start på mere fælleskab og åbenhed.
  Jeg forventer ikke at i to dage før DM skriver jeres taktik på mede siden, det mener jeg heller ikke jeg skriver.
  Efter WM i Polen kunde man i engelske medier læse detaljeret hvad det engelske hold gjorde ved WM, måske mere i den retning jeg forstiller mig fremtiden.
  Når jeg læser det du skriver lyder det som om du føler jeg er efter blå stue, bestemt ikke.
  Det jeg har lært over de sidste tre år har jeg lært af Peter.
  Hvis vi som lille nation med få fiskere og begrænset viden, skal udvikle os.
  Skal det være slut med mig , mig og mine venner.
  Hvad med et fællesskab hvor os , os og vores , er tanken.
  Jeg beklager at jeg i min tekst har formuleret mig sådan at du har følt det som et angreb.
  At i skulle være nogle røvhuller i Team Preston fordi i ikke har mulighed for at hjælpe med agn er ikke rimeligt.
  Hvis man ikke har muligheden for at hjælpe , er man da ikke tvunget.
  Personligt vil jeg hjælpe hvis jeg har muligheden, det håber jeg da er den générale opfattelse.
  Der er da mange andre end Preston der har mulighed for at hente agn i Tyskland , så der var fra min side ingen adresse på den udmelding.

 9. Jakob
  Jakob says:

  Hej Foss

  Hvis du er så hug på den agn, og du gerne vil hjælpe de andre hold på sjælland, så forstår jeg ikke, hvorfor du ikke laver en fælles bestilling, du kan jo lægge transport udgifterne over på agnen.

  De gange jeg har hentet agn i Pörksen til vores hold, tager det 5 timer, så skal man bagefter hjem og dele agnen op, vente på folk henter agnen. Hvis man så skulle have jeres agn med oven i, skal den også deles ud, opkræves penge, og afleveres til jer på dagen. Det kan du vel godt se ikke er særlig sjovt. Jeg må give Rikard ret, det må være noget man klarer i klubberne. Jeg ved dog der har været lidt hjælp til hinanden blandt de fynske hold på det punkt, men ikke meget, da alle er træt af den køre tur.

  Jeg genkender heller ikke lukkethed du snakker om klubberne i mellem, for flere år tilbage var der meget af den slags, men alle kan ikke sammen, og sådan vil det altid være, uanset hvilken sport du dyrker.

  Det var bare lige min mening, kan i alle hygge jer og få fisket en masse.

  Med venlig hilsen

  Jakob

 10. ulrik møller
  ulrik møller says:

  Hej Rikard mange tak for alt Info omkring jeres tur
  Det har været fedt at følge med.
  Jeg tror hvis vi skal være bedre i fremtiden
  Kræver det en mand fra en af de store lande
  Som hjælpe os , vi er slet ikke presset nok
  Hver gang vi fisker konkurrence . De andre
  Lande er langt foran os . Jeg mener at vi gjorte noget
  Af det rigtige sidste år og det var at hver mand
  Selv satser på begge dage hvad han vil fiske
  Så er der mindste en change for at lave nogen
  Gode resultat . At alle mand bliver mellem 10 og 15
  I 15 sektion det når man igen vejene med.
  Samme taktik havde svensker også sidste år

 11. bennymus
  bennymus says:

  Vedr åbenhed…..jeg har nu været konkurrence fisker i 3-4 år og må sige at jeg møder mange som deler ud af deres viden…jeg KU nævner mange navne som har hjulpet mig igennem de år… Senest til spring cup hvor Franz og jeg fik meget godt fra specielt Preston folk men også Browning…. Men vil skal huske at disse folk lægger meget tid i deres sport….og på den måde opnår de fordele. En Preston mand sagde til mig at de deler 95 procent deres viden. At de gemmer de sidste 5 procent til sig selv er sku OK
  Vedr. Afhentning af agn havde jeg samme indstilling som Foss da jeg startede. I dag forstår jeg godt at andre ikke giderat rode med at skaffe agn til andre hold.
  Ang.hvorfor vil ikke er bedre….. Det er desværre sådan at der ikke er penge i medefiskeri i Danmark. Det er der i syd Europa…derfor. Havde vi en stor sponsor som kunne sende de bedste fisker ud til konkurrencer ville det se anderledes ud.. Fiske arterne er anderledes, fiskeriet er anderledes og man hører om dybder ned til 11 meter. Det kræver træning og erfaring som man ikke kan opnå uden at deltage ofte i stævner i udlandet
  At vi ikke er flere i danmark som konkurrence fisker glæder mig, da jeg mener vi ikke har vandene til det

 12. Fossdanmark
  Fossdanmark says:

  Når vi nu har fået en Danmarksmester med i debatten, en Danmarksmester der beretter han har fået en del hjælp.
  Så kan jeg ikke nære mig i at skriv , at det kunde være dejligt med en report fra Team Sorø Mede.
  En beretning fra de ny kåret danmarksmestere om deres DM hvorfor det lykkes osv.
  Der sider mange unge og ny fiskere der gerne vil dyrke de nye stjerner.

  Bare en lille sjov test.

  Du er til et mede stævne. (Stort eller lille)
  Du ser en fisker du ikke har set før blandt deltagerne.
  Hvad gør du ?

  1/ du passer dig selv .
  2/ du hilser på dem du kender.
  3/ du hilser på den nye mand. Taler lidt med ham så han føler sig velkommen.
  Der efter hilser du på alle de andre.

  Der er skrevet meget jeg er meget enig i , men også lidt jeg ikke er, og enkelte ting er jeg blevet enig i.
  Det er jo en øvelse i sig selv at respektere at der er forskelligheder .
  Frk. Kan jeg ikke se hvad det vil hjælpe at man tager 500 i deltager gebyr.
  Jeg er enig i at jeg har fået svar på de spørgsmål jeg har stillet, men hvis du er ny eller som jeg ikke høre til de bedste ved man måske ikke lige hvad det er man skal spørge om !
  Dem der træner meget bliver bedre, og gør sig nogle opsavationer .
  Dem der har flere at tale med om de opsavationer og taktik har en støre mulighed for udvikling.
  Hvis nu betragter Danmark som en klub ville vi alle have adgang til samme Info osv.
  Men jeg kan godt høre at mede Danmark har det godt i små familier, det er også det nemmeste og hyggeligt.
  Men det er ikke særlig udviklende, og som lille nation er det det vi har brug for.
  Vi vælger selv hvad der er vigtigt for os.
  Er det vigtigt det er mig og mit hold der vinder, eller er det vigtigt vi alle bliver bedre.
  Hvis vi styrker bredden , bliver eliten bedre.
  Og nej blå , rød , grøn og grå behøver ikke to dage før DM at fortælle deres taktik.

  Jeg skal køre fra København til Køge.
  1/ Min nabo kommer ind og spørger om han må køre med, hvad svare jeg !
  2/ der står to smukke piger ved vejen med et skilt hvor der står Køge, hvad gør jeg !
  3/ der står to polske mænd ved motorvejen, de skal også mod Køge , hvad gør jeg !

  Jeg vælger at køre til Tyskland før LU i lammefjorden for at købe agn, samtidig bestiller jeg orm i England.
  I Tyskland møder jeg Stig, Simon, Tim, og Benny der også er der for at hente agn til LU i lammefjorden, hvad tænker jeg ?

  Jeg er i lammefjorden for at træne, der kommer andre fiskere.
  Jeg er mega sulten og vil lige køre til grillen, hvad gør jeg !

  Der er en grænse for hvad vi vil gøre for andre, den grænse er forskellig fra kultur til kultur.
  Og forskellige kulture skal respekteres.
  Man kan dog godt leve , arbejde , samarbejde med forskellige opfattelser og kulture.
  Bare man kender reglerne i de andre kulture.
  Det vil dog ikke ændre min , hvis jeg kan hjælpe vil jeg gerne.
  Også selv om jeg giver en fordel til min konkurrent .

 13. Peter M.
  Peter M. says:

  I Sorø har vi den tilgang til emnet, at vi internt er meget åbne omkring vores fiskeri. Og det er en medvirkende årsag til DM-successen, men ikke hele årsagen. En god plads, lidt fif fra andre – ja, det kan gøre en forskel, men ikke automatisk putte fisk i keepnettet. Det er vigtigt at vi selv er med til at udvikle vores fiskeri, OG VI KAN IKKE SAMMELIGNE DANSK FISKERI MED INTERNATIONALT!!!
  Der findes masser af medefiskere i DK, men få rendyrkede konkurrencefiskere. Og åbenhed på tværs af klubberne skaber ikke revolution på deltagerfronten, men åbenhed kan gøre en stor forskel lokalt. Men det giver ikke nødvendigvis flere deltagere til nationale konkurrencer.
  M.h.t. historie fra DM er her historien fra foreningens hjemmeside (og den er ikke målrettet mod medefiskere): http://www.s-lf.dk/article/viewpublished/nyhedsarkiv+2014/senior+dm+i+mede+2014

 14. Kærgaard
  Kærgaard says:

  Jeg kan ikke være mere enig med dig Peter M. Vi er ikke mange medefiskere i Danmark, men vi er endnu færre konkurrencefiskere som decideret fisker for er træne og deltage i konkurrencer.

  Da Morten og jeg satte os ned for at planlægge vores nye Søndags Cuppen, brugte vi en del tid på at gøre konceptet spiseligt for størstedelen. Flere havde ydret ønske om stævner som var forholdsvis lige til. Hvor man kunne sætte sig ned og vinde med lidt rutine og held. Men med et gennemsnit deltager antal på godt 5 indtil nu, er der plads til forbedringer. Vi vil gerne have flere med, men vi hygger hos dog stadigvæk. Og efter min mening er det fisketure som disse man lærer noget af.

  Med hensyn til landsholdets kommende succes, kunne det være spændende hvis man hviskede tavlen ren og fremstillede en ny konstruktion fra udtagelserne til hjemkomsten.

  Casper Kærgaard

 15. Fossdanmark
  Fossdanmark says:

  Jeg er enig med jer alle i nået af det der bliver skrevet, og uenig i andet.
  Jeg glæder mig over Sorø har åbnet deres stævner og håber det forsætter, jeg håber selvfølgelig at flere vil deltage.
  Da de virkelig gør det godt , der er mulighed for at få hjælp og låne grej.
  Jeg glæder mig også over jeres arbejde på Fyn , selv om 5 deltager i snit er ærgerligt for i er sku for seje og super cool.
  Vi må bare forsætte vende punktet er lige om hjørnet.
  Lækker fiske report fra Sorø , jeg har tilladt mig at dele den på vores facebook, den var for god til at den skulle holdes som en hemlighed .

  Debatten går på hvad vi kan gøre for at udvikle bredden i Danmark i håb om at få flere fiskere.
  Og hvordan får vi udviklet de bedste fiskere til st blive endnu bedre, det er en anden sag , men en vigtig sag.
  Jeg tror på at i alle livets forhold er forbilleder vigtig , både som mål og inspiration.

  Hvis vi leger lidt med tankerne 😉
  Mede fiskeri er for fedt til det kun er nogle få tosser.

  Det jeg tænker :
  Bredte , hvad gør vi der ?
  Konkurence fisker , hvad gør vi der ?
  Internationale fiskere , hvad gør vi der ?

  Sorø er nok den klub der lige nu gør det bedst, ikke kun fordi de vandt DM det var bare kronen på værket.
  Det bliver spænende at se om de har næste hold unge klar.
  Jeg syntes Sorø gør det super , men en lille torn i mit øje er at Peter skriver at :
  Internt har vi stor åbenhed !
  Det er endelig det i alle skriver……
  Hvorfor ?
  Køge mede team havde nok ikke vundet med sorø’s taktik og viden.
  Jeg vinder nok ikke bare fordi jeg låner Peter Larsens grej.
  Jeg vinder heller ikke bare fordi jeg får John Ejberg’s takler.
  Jeg vinder nok heller ikke fordi jeg kommer på kursus i brug af ler hos Rikard .
  Eller på teknik kursus hos Simon .
  Hvad er det vi er så bange for ?
  Det er fiskeri …..

 16. Fossdanmark
  Fossdanmark says:

  Om det nytter nået ….
  Efter jeg lage sorø’s beretning op , er den blevet set 21 gange på en time.
  Så ja det nytter 😉
  God fodbold kamp.
  Min bil er pakket køre i lammefjorden i morgen.

 17. Claus Jakobsen
  Claus Jakobsen says:

  Jeg tror en af årsagerne til at alle informationer ikke deles skal ses i at vi ikke er bedre. Vi brugte stiggy-mag i Slovenien og bevares jeg kan da godt skrive hvor meget klister jeg brugte i forhold til sten, men faktum er bare at der er forskel på produkterne samt tilføjelsen af vand, når det blandes. På samme måde som kan man ikke bare tage en pose jord og noget grey leam og så har man double leam. Den eneste måde man finder ud af hvad virker er ved at købe en portion og prøve sig frem.

  Vedr. agn så må vi bare erkende at transport af blodorm og jokers (fx) er uhyggeligt svært og hvem vil betale for død elle dårlig agn, der bliver leveret. Desuden kræver det en stor indsats at holde disse ting i live når man er kommet frem. I silo og til vm blev/bliver blodormene siet så mange gange dagligt at det er helt vildt. Det arbejde kan jeg godt forstå at ingen rigtigt vil påtage på andres vegne.

  Jeg er enig med Morten i at vi ikke fisker nok, men samtidig har flere i denne debat fanget det rigtige, nemlig at vi ikke træner rigtigt. 99% af alle sætter sig ned i et vand de kender og forsøger at tæve 20kg på 4 timer, hvilket er skide sjovt, men ikke specielt lærerigt når vi f.eks. i Opole skulle fange fisk der vejede omkring 1-5g/stk.

  Jeg har ikke den endelige løsning, men min erfaring er at byder man ind med noget, så får man også noget retur. Så vil man alene have oplysninger uden selv at skrive om sine erfaringer, så lukker folk i! Alt dette kan jo gøres på forskellige måder alt efter hvilket hold/klub man fisker sammen med.

  At man på nettet kan læse hvilken taktik de store hold har brugt efter et vm tror jeg ikke på. Til præmieoverrækkelsen i Polen sidste fik en af engelske fiskere et tackle fra en franskmand (ham der vandt individuelt!). Dette tackel blev hurtigt lagt i konens taske. Jeg har svært ved at forestille mig at det tackle, har været vist i de engelske/franske blade m.m, Så de store hold ligger noget op… Ja måske 90% og det er nok de 10% de gemmer som kan give dem en fordel næste gang. Dette synes jeg er ok for det er trods alt en konkurrence! Vi bliver bare blændet af det fordi vi slet ikke har tænkt de tanker, som de gør….

  Min opfattelse har altid været at man kunne få lov til at fiske med hos Sorø. Det gjorde jeg selv inden jeg blev medlem. Og Sorø’s folk har altid været god til at dele lidt ud af deres erfaringer. Jeg har ikke selv skrevet noget om mine resultater til DM, primært fordi jeg på dag 1 var heldig at fange to små skaller og at jeg efter søndagens fiskeri, kørte direkte hjem og gik i gang med at pakke til Slovenien! Men folk skal samtidig have lyst til at dele deres erfaringer! Jeg har ikke super mange træningsture og dem jeg har forsøger jeg at gøre så effektive, som muligt. Men mine overvejelser vedr. flåd, kroge, foder, ler osv. er jo typisk bundet op på de kommende konkurrencer.

  Men der er jo masser af muligheder, for at komme ud og fiske internationalt uden at det behøver være EM/VM. Der er flere som kører til Sverige og der kommer altid flere stævner op i den norlige del af Tyskland, så for nogle er det måske bare at springe ud i det og få sig nogle erfaringer. I nogen sammenhæng kan der måske ligefrem sammensættes hold på tværs af klubberne, men det er jo op til enkelte hvordan man prioriterer.

  Jeg er enig i at et stævne ikke behøver koste 500kr. Prisen skal passe sammen med arbejdet der ligges. Problemet er nok nærmere at der ikke er så mange som vil møde op med det formål at fange potentielt 100g på 4 timer i Næstved kanal. Men stor respekt til søndagscuppen, der afholdes på Fyn! Det er godt initiativ, som der er blevet sat op der.. 🙂

 18. John E.
  John E. says:

  Foss: Undskyld mit sprogbrug men det du skriver er i mine øjne simpelthen noget sludder. Du roder flere ting sammen som reelt ikke skal rodes sammen. Og du opsummere det faktisk selv i sætningen: hvis vi styrker bredden – bliver eliten bedre.
  Hvordan egentlig det? Jeg er helt med på at styrke bredden, og syntes det er fint fint hver gang der kommer nye folk med, men hvordan bliver eliten bedre af det? det ville jeg egentlig gerne have uddybet. Det lyder som et slogan for en slags automatik, men hvorledes virker den automatik?
  Som jeg ser det udsagn er det bare en smart formulering uden indhold eller en ny vinkel på
  Elite vs ikke Elite. Den gamle traver omsat til et sludder-slogan.

  At sucessen for et hold i høj grad hænger sammen med om man får tømret det sammen til et hold, på tværs af div hjemlige klubforskelle er helt essentielt, men at hele konkurrence mede DK pludselig skal til at betragte sig som én storklub hjælper ikke på nogen måde i denne sammenhæng, det er simpelthen noget vås.
  Forudsætningen eller kernen er at den enkelte deltager på et landshold er mentalt moden nok eller udrustet til at lægge klubtilhørsforhold fra sig under deltagelse på landshold.
  En forudsætning for at der overhovedet er et konkurrence miljø er netop at der foreligger forskellige klubber, og ikke kun én stor klub.

  Det kan godt være at du ikke har lagt mærke til det endnu, men det kommer nok jo længere du har været med, eller den dag du bliver en del af et hold. Der foregår faktisk info deling, forsigtíge spørgsmål og svar op til fx DM og LU, holdene og klubberne i mellem. Alle forsøger at få lidt info om div sektioner og træningsreultater, men en sådan føler afhænger jo ganske af at den der spørger mener at den der spørges kan komme med noget relevant, dvs ved hvad et konkurrence stræk er og hvordan det skal læses, og ikke mindst har erfaring for hvordan de reagere under pres. En indsigt man ikke opnår ved at sidde alene og fiske.
  Mht den åbne dør og transitionen mellem elite og bredde.
  Lad mig komme med mit eget eksempel: da jeg i sin tid deltog i min første konkurrence deltog jeg i begynder senior sektionen i københavnersøerne og blev no.2, og de der blev 1-2-3 i denne sektion blev derefter spurgt om de ville deltage i sektionen for senior øvede dvs. “elite sektionen” dagen efter og kun jeg sagde ja, og der blev jeg så også også no.2. De to der blev no.1 og 3 den første dag så man så de næste 4år sidde troligt i begynder sektionen hvorefter de forsvandt fra fiskeriet, de rykkede nul, de tog aldrig springet ind i miljøet for alvor, mens jeg på det tidspunkt var ved at starte Happy Team og skulle til at deltage ved mit første EM, som jeg ser det så er døren ind til “eliten” fuldstændig ligeså åben i dag som den var dengang, det eneste det kræver er at man stiller op og gør hvad man kan. Og dog, idag kræver det lidt mere end en 13″ matchstang samt en 7m pole og en mælkekasse.

  På mig lyder det som om du piver og piver og piver, det minder om en der river alt ned fra hylderne fordi han ikke kan få sin vilje hvorefter du stabler det hele op i en bunke midt på gulvet og forlader rummet med en smart bemærkning, det kommer du ingen vejne med.
  Som os andre vil du også opdage der først sker noget når du samler et hold og fisker for holdet. Bevares du kan stille op til DM / LU osv nok så meget du vil, men forstå fiskeriet og tilmed lave konsistente gode resultater vil du sjældent kunne over længere perioder med mindre du har nogle at udveksle med og den slags starter i klubben og ikke mindst på holdet. At du stadig ikke fisker for et hold her 3 1/2år efter undre mig faktisk.

  Du skriver at du har lært det du kan af PL, kig nu lige lidt længere end den enkelte person i den sammenhæng, PL var måske formidleren men det han formidlede var med stor sandsynlighed erfaring samlet i regis af Team Preston.

  For mig at se er der ikke nødvendigvis en sammenhæng mellem en styrkelse af bredden og en bedring af evnerne til den slags fiskeri som den såkaldte elite udsættes for til disse stævner, jeg er faktisk stensikker på at bredden på nær nogle få intresserede, ikke har lyst til at deltage i dette, da jeg fx i sin tid forsøgte at sætte en smule i gang, var den første opringning jeg fik fra en fisker der der erklærede at han i hvert fald IKKE ville deltage. Hvilket egentlig virkede lidt åndet, for normalt ringer man jo til arrangøren og tilkendegiver at man netop gerne vil deltage.

  Skal den såkaldte “elite” op og ringe i dette internationale fiskeri så skal den fiske stævner på dette niveau og det kræver et miljø, hvor fokus er på netop den slags fiskeri som der bruges til disse internationale events, selv er jeg begyndt at kigge mod sverige hvor dette miljø allerede er godt igang, og mit forslag om fx 500kr skal ses i denne sammenhæng, og ikke rodes mere sammen med bredden end den selv vil, alle skal være velkomne, på nøjagtigt samme plan som både bredde og elite var velkomne i Engsøen for en del år siden.

  500kr fordi det er uhyggeligt svært at være konsekvent i sin træning og bruge lang tid på at perfektionere fx sit slider, match fiskeri for ikke at tale om løje på 13m TAP. Hvor mange herhjemme vil sidde og konsekvent fiske slider i 2 mdr hvis der ikke i den anden ende er en form for mål med det man laver, omvendt havde der nu fx været et slider/match only todages stævne i x sø efter FIPS regler med et return der i tilfælde af at man kom i top3 kunne få noget af brobilletten – benzin – agn prisen ind igen så havde der været et incitament ud over interessen der ville kunne få rykket noget hos en del fiskere. sådan er det i hvert fald for mig. Da vi i sin tid i Happy Team troligt tog til Engsøen for at fiske DKs største stævne m lidt internationalt præg, var vi fuldstænding på det rene med at det var opad bakke i lang tid fremover, indtil det til sidst lykkedes os at komme op i toppen.
  mht Feeder fiskerne og et stævne hvor både flåd/feeder folket deltog side om side, i hver sin sektion, og % regningen så var det meningen at slå to fluer med et smæk, i erkendlese af at der ikke er mange datoer at rutte med og at vi i forhold til landets / miljøets størrelse måske kunne få noget ud af at snakke sammen og konkurere igen på tværs af interesse forskelle i flåd/feeder.
  Skal der være en vis sværhedsgrad kommer man ikke unden om antallet af fiskere på stregen, og i erkendelse af at meget få er villige til at stille op til skallefiskeri efter 1-5cm skaller på fx TAP, så er man i min optik nødt til at sige Slider / Match vs Feeder fordi disse to stilarter er fremtiden hvis det skal kunne samle folk nok til at skabe presset på vandet, og slider er een af de metoder der bruges til netop VM/EM.
  mht at tage godt imod de nye, så har jeg ingen probs med det, du kommer med et lidt tænkt/søgt eksempel synes jeg. Det bliver lidt irriterende konstant at blive indregnet i en elite der tilægges alle mulige motiver og uviljer.
  De eneste lejligheder hvor jeg reelt er i kontakt med nye folk er ved mine træningsture eller til årets DM, og der er for mit vedkommende meget stor forskel på om det er nede ved sektionen INDEN eller EFTER fiskeriet, ikke fordi jeg på det tidspunkt er imod noget som helst andet end uryddede pladser/dårlig pegging osv, men simpelthen fordi jeg er på vej ind i en mental-boble der helst ikke skal forstyrres. Af samme årsag vil jeg heller ikke have folk med kamaraer ud at stå ved siden af eller bag platformen til et stævne.

  Ved træningsturene har jeg som regel intet imod at sætte folk ind i hvad jeg laver og hvoffor jeg gør hvad jeg gør. Det er som sagt ikke fordi jeg ikke vil hjælpe, men jeg foretrækker at gøre det oppe på campingen HVIS det er INDEN start. Og så lige et enkelt forbehold det kan jo ikke nytte at Team browning fx har 12mand af huse for at fiske træning til x DM, og at et Browning medlem bagefter står og dele det hele ud inden start vel? Derfor vil den hjælp jeg vil give INDEN start ikke være en fuldstændig blotlægning af hele taktikken. Men msåke bare en venlig henvendelse til begynderen eller førstegangsdeltageren hvis jeg kan se at der ikke rigtigt er styr på det.
  Intet sted i det du skriver nævner du noget om at bare et af dine mål er enten at få skabt eller finde et hold at fiske med, og det undre mig faktisk lidt.
  Du skriver tilmed at du har som mål at afholde et DM? Hvordan det uden at have et hold at stille op med og trække på under forberedelserne til dette.

  Inden de 500kr i opstillingsgebyr får sit eget liv her i diskussionen, skulle jeg måske lige forsøge at sætte det i en form for perspektiv.
  Jeg er virkelig overbevist om at DK har brug for et stævne der kan erstatte det der var i Engsøen og jeg tror på formatet med F.I.P.S regler og jeg tror at vi for at få så mange med som muligt er nødt til at acceptere at der er to grene af fiskeriet der kommer til at specialisere sig mere og mere fremover, og at allround fiskerne bliver færre og færre jo længere mod den såkaldte elite man kommer i fremtiden, (konkurencen internationalt er så vild i dag at den enkelte fisker på et tidspunkt er nødt til at vælge enten feeder eller flåd) derfor kunne et stort stævne hvor både feeder og flåd folket kæmper indbyrdes men i hver deres sektioner måske være en del af vejen fremad kun ville jeg være ked af at flåd sektionen skulle blive præget af fx 7m pole, og ville derfor foretrække en regel om stang med hjul only samt kun fodring med dasker i denne sektion. Et sådant stævne ville for at det skulle være attraktivt og kunne holde dampen oppe ihvertfald på min træning skulle kunne komme med et return der idet mindste kunne dække en del af benzinen og udgifterne og gerne hvis det kunne lade sig gøre også få turen til at løbe rundt med et lille overskud eller gå i nul skulle det komme til en placering.
  Der skal være en form for mål i den anden ende af 1-2mdrs specialiceret træning ellers løber idet mindste jeg sur i det.

  En anden erkendelse jeg er kommet til er at specialiceringen pga niveauet de to fiskegrene feeder/flåd imellem vil betyde at folk fjerner sig fra hinanden mere og mere og det er ikke nødvendigvis godt. Det er faktisk rigtigt skidt i mine øjne.
  Jeg mener det er på tide at folk mødes igen i konkurancer og at man som arrangør er nødt til at tage de nye tider ind i beregningen af et stævne.
  Men det kræver også at deltagerne er istand til at kigge ud af boksen så at sige.
  At køre et stævne hvor der fiskes to adskilte og forskellige stilarter med kun et vinderhold, kræver at folk er villige til at sætte sig ud over de indtil videre gældende kotymer for pointudregning, og mit forslag til et sådant stævne er en form for % udregning i stil med den der brugtes i holland til VM.
  En udregning der gør at alle reelt fisker mod deres 2 nærmeste sidemænd på hver side også kanterne fordi hele sektionen matematisk betragtes som en cirkel og ikke en streg. Vinderen af konkurencen er altså ikke nødvendigvis den der har flest kilo men den der har mere i % end sine 4 sidemænd ligegyldigt hvor i sektionen man end sidder. En kantfisker fisker altså mod både modsatte kant og begge næstkanter. Og både feeder og flåd sektionen kan sammenlignes uden at det medfører problemer.
  Men denne manøvre kræver som sagt at folk er parat til at kigge ud af boksen.
  Et sådant stævne ville jeg personligt foretrække var et 2mands hold stævne, i erkendelsen af at 4 mand er svært at sætte op rent logistisk for den enkelte klubber og i erkendelse af at 2mands resultater udjævner en del af de uligheder i et stræk der altid vil forekomme, Og der er intet til hinder for at begge mand på et hold er fx feeder eller flåd fiskere, det kræver bare et vist fremmøde og en kuvert “grid” lodtrækning som den der bruges i fx Gudenåen. Så to mand fra et hold der begge fisker fx flåd ikke kommer til at sidde i samme % uregnings ramme.
  Det er i denne kontekst at de 500kr skal forstås.

  og så blev det vist lige til et længere indlæg,

 19. timpe
  timpe says:

  Andy new fishermen reading This won’t come close 🙂
  The thread has been hijacked now so here is a positive post.
  Our team experience for the DM – everyone was great and loads of general info was shared with us from ALL areas.. It was great.
  Feeder LU’s – extremely friendly and a great atmosphere with all parties sharing GENERAL info.
  International feeder training in Ireland. Great atmosphere again with all the guys sharing BASIC info.
  I find 90% of the competition guys are great to talk to and will willingly share GENERAlL ( info you NEED) info.
  I think this is a mole hill being made into a mountain.
  Internationally in both feeder and float we are well revived and known as good fishermen with a great attitude. Thus is something to be proud off.
  Remember some of these international teams are made up of Full time professional fishermen..
  Enjoy your fishing

  Tim

 20. Fossdanmark
  Fossdanmark says:

  Jeg syntes under en debat som denne, at der kommer mange guld korn frem. Der er detsvære også mange misforståelser og nogle synspunkter der er direkte ubehalige.
  Nået kan være skrevet i en sammenhæng , det meste kan tvistet så det lyder skørt , og nået bliver ikke forstået .
  Når nået bliver misforstået kan det skyldes at det er dårligt skrevet , eller den der læser har en bestemt holdning.
  Hej John .
  Du behøver ikke undskylde dit sprog , dit indlæg er super skrevet og i en ordentlig tone helt ok med mig.
  Tak for dine indlæg , det er altid meget spænende når du skriver, eller åbner munden.
  Jeg er stor fan af dig .
  Du skriver at jeg påstår at eliten bliver bedre hvis vi styrker bredden.
  Du efterlyser du en forklaring på det.
  Mange af mine synspunkter er bundet op på en model hvor man arbejder i 2 x 3 lag.

  Første lag er tid.
  Kort sigt.
  Mellemlange sigt.
  Langt sigt .

  Anden lag omhandler at stimulere en kultur.
  At stimulere en kultur handler om mange ting : miljø , viden, udvikling , motivation , målsætning osv.
  Alt deles op i tre grupper : frk. Viden.
  1/ Der er en viden du behøver for at starte.
  2/ Der er en viden du behøver for at fiske konkurence.
  3/ Der er en viden du skal bruge for at være elite.

  Hvis vi skal over føre dem model til dansk mede .
  Så er det tre grupper :
  Hygge mede :
  Konkurence mede:
  Elite mede:

  Hvis du så tager min påstand om at eliten bliver bedre hvis du styrker bredden.
  Sætter du den ind på det lag der heder : kort sigt og elite 😉
  Så bliver det til at John bliver en bedre fisker hvis der kommer 20 nye fiskere i Køge.
  Og det er nået sludder 😉
  Hvis du der imod sætter det ind på de lag der heder : langt sigt og elite.
  Så giver det mening.

  Lad os nu forestille os ……
  At jeg formår på fem år at få 40 nye fiskere ind på det lag der heder konkurence mede.
  De 40 fiskere skal så bruge 25 år , flid og talent for at nå der hvor du er i dag.
  Hvis vi ny tog de 40 fiskere og tilførte dem din viden , så kunde 20 ud af de 40 være lige så gode som dig på 5 – til 10 år.
  En besparelse på ca. 15 til 20 år.

  Som jeg startede med at skrive er der kommet meget godt frem under denne debat.
  Ting jeg ikke viste :
  At de dygtige fiskere kan koppe 40 gange på 10 min.
  Jeg har hørt om stiggy – mag . Men har aldrig set og brugt det . At man blander sten i stiggy – mag. Ny viden.
  At blodorm og jokers skal sigtes mange gange dagligt , ny viden.
  Det er bare nogle af de ting der er kommet frem 😉

  Hvorfor skalle alle nye Medefiskere selv opfinde den dybe tallerken .
  Hvad vil der ske hvis en ung mand med talent, fik viden fra de bedste ?
  Der vil ske det, der er sket for Morten kirkegård .

 21. holbech
  holbech says:

  Den her diskussion er i min bog lidt i hegnet.

  Jeg er selv come back kid efter mange års fravær og kan SLET ikke nikke genkendende til den manglende informationsdeling. Siden jeg kom tilbage har jeg fået MASSER af god info og tips fra folkene i Team Browning og Team Preston og alle muligt andre som har været med til at gøre mit come back en super god oplevelse. Det støtter bredden og giver blod på tanden i min bog.

  Jeg tror det er et spørgsmål om selv at opsøge info – og give den anden vej. Kald det en form for kal det karma om man vil – hvad man gir’ får man igen.

  Samtidig har jeg også fuld forståelse for konkurrencefiskerne holder lidt tilbage og beholder det internt i deres teams. Vi taler om menneske her som ligger stor seriøsitet og mange timer i deres sport. Og det har jeg en kæmpe respekt for. Og jeg ville gøre det samme.

  Fakta er som jeg ser det miljøet er inspirerende og omfavnende – og det har taget mig fra i min opstart at have beslutter mig for at skulle være hyggefisker med en tur om måneden til at have ambitionen om at begynde at tage det at fiske konkurrence op på seriøst niveau og måske en dag opgive mein status som enmandshær og blive en delt af et hold (om nogen vil have mig altså) – så lige på hedder den 2-3 ture om ugen, med det fokus på at blive bedre til de forskellige teknikker og ikke bare banke en masse kg op (når det sker er det naturligvis en dejlig sideeffekt)

  Søndagscuppen har være med til at give mig dette blod på tanden og jeg deltager i alle dem som passer ind i mit program. Morten og Casper skal have ros for at skabe et koncept som er lige til og kan give gode succesoplevelser. Man kunne bare ønske en større opbakning til disse konkurrencer – men så igen mange af os har familier og forpligtelser og disse skal også honoreres.

  Hvad er det jeg prøver at sige med det her .. opsummeret.
  1) Lad os nu slå koldt vand i blodet, ikke kaste med mudder og lege pænt sammen 😉
  2) Der er i min optik fin åbenhed i miljøet – og info deling er på et passende niveau
  3) Husk karmaen – hvad man gir får man igen
  4) Jeg elsker at fiske – og lige netop miljøet har givet mig blod på tanden til mer’
  5) Vejret er smuk i dag – tag for pokker ud og bad noget agn i stedet for at debatere online

  Ha’ en dejlig lørdag
  Christian
  Den Aarhusianske enmandshær
  – Som ikke fisker denne weekend men er til Northside festival (ref de tidl nævnte forpligtelser)

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.