Gode vægtige karusser

  NY
 • 0
 • 1

Ankom denne dag til mosen kl. 17 og tog en lille kort inspektions runde om søen hvor jeg fik udvalgt en fornuftig plads, og fik fodret med lidt BigFish og Tench begge blandinger fra browning og farvet fodret rødt samt tilsat majs og små jordbær pellets, fik også hurtigt samlet TakeAparten og monteret den med et lille følsomt 1grams flåd, som skulle instilles 110% korrekt til aftenens karusse nusseri.

Karusserne var pænt træge, og det tog en god rum tid inden jeg krogede den første som jeg faktisk først troede var en god suder, men heldigvis gav fisken op og kom til ind til netkanten hvor jeg med det samme kunne se at det var en flot og meget gammel højrygget madamme, og jeg var heller ikke i tvivl om at det måtte være en ny PR. hvilket også blev bekræftet da den vejede 1600 gram og 40 cm.

Herefter går det stærkt med fiskeriet. Godt nok misser jeg et par hug, men da fiskeriet slutter kl. ca 22 har hele 6 karusser været en tur oppe på det tørre.

Fiskene havde følgende vægte: 1,6 – 1,525 – 1,35 – 1,2 – 1,0 – 1,0 kilo

Efter et par fotos og video og lidt beundrings tid, genudsatte jeg naturligvis skønhederne igen i deres rette element igen.

En kort lille jubeldans / jubelskrål på søens bred kunne ikke helt udgås 😀

Video af 6 vægtige karusser som genudsættes: http://youtu.be/v2UFk7x0V-s

Mvh. Allan – Team Browning DK
www.allans-medeside.dk

6 replies
 1. Fossdanmark
  Fossdanmark says:

  Hvad er det der er med det karusse fiskeri.
  Er der en bestemt årstid ?
  Groft foder med mange partikler går jeg ud fra .
  Hvor meget foder starter du op med ?
  Hvad er det så med det takkel , lille bly på bunden 5 cm fra krogen osv.
  Jeg har ikke helt fanget det , når jeg fanger karusser er det vist mest held.

 2. Allan Nielsen
  Allan Nielsen says:

  1, Karusse fiskeri og specielt specimenfiskeri efter karusser er nok noget af det vanskeligeste inden for dansk medefiskeri, de kan til tider drive en til vandvid, og være vanvittige svære at få til at hugge reelt, så endnu en af de dejlige udfordringer som medefisker når det kulminere engang imellem i en goo tur.

  2, karusserne kan selvfølgelig fanges hele året Voss, men mine topmåneder er helt sikkert: Maj – Juni – Juli –August

  3, JA – jeg er til foder med en del grove partikler i Bl. (Tench og Carcio blandinger fra sensas samt BigFish og Tench fra Browning, farver altid mit foder mørke rødt (kan ikke forklare hvorfor, men det har jeg held med)

  4a, Hvis det kun er en aftentur starter jeg med 5-6 små kugler, ellers kun majs resten af aftenen evt. lidt pellets, vil ikke mætte fiskene på de få timer fiskeriet skal vare.

  4b, Det er straks noget andet, hvis der skal fiskes morgenfiskeri i sommermånederne, der er de bare sultne om natten og morgen, så hvis jeg har mulighed for at fodre, vil den typisk bestå af 13-15 gode kugler samt majs og pellets – Aftenen før.

  5a, Mine hovedline er Ø 0,16 og forfang typisk Ø 0,14 til 0,10 – Men igen handler det om du fisker dagfiskeri hvor du skal ned i diameter, eller fisker du sen aften/tidlig morgen kan du snilt (ligesom ved Karper, sudere) tillade dig at benytte lidt grovere liner (Det samme gør sig gældende med flådvalg og kroge,

  5b, Karusserne hugger ultra følsomt og er virkelige nogle nussehoveder, så det er vigtigt at flådet er følsomt og kan registrere selv de mindste bevægelser, typisk går flådet lige ned 2-3mm og bliver så ellers bliver stående, der giver jeg ihvertifald tilslag, for de kan simpelthen stå med majsen i munden og tygge på den uden man kan se det, så hellere et tilslag for meget end den når at spytte agnen igen – He he.. mht. til placering af blyet, har jeg alt samlet i en olivetti og kun et enkelt naphagl i str. 1 og typisk 2-5 cm fra krogen, og justrer det ind så naphaglet fisker 1/2-1 cm over bunden som udgangspunkt.

  6a, Selvfølgelig har det noget med held at gøre (LIGESOM AT DELTAGE I EN KONKURRENCE OG TRÆKKE DEN RIGTIGE PLADS PÅ DAGEN) Men den vigtigste faktor er nu at der er karusser i vandet det siger sig selv, og at de skal fanges på det rigtige tidspunkt på døgnet – 1 effektiv fisket time en tidlig morgen er nok lige så givtig som en 8-10 timer midt på dagen, hvor de typisk har munden totalt lukket, mens i andre vande er de mest aktive om natten og skal fiskes med lysflåd eller bundmede med bidmeldere monteret, det ved jeg gutterne fra JyskSpecimen.dk har stor succes med.

  6b, Et sjovt eksempel på at karussefiskeri er rigtigt spændende, det oplevede Ulrik M og undertegnede i en mellemdyb sø, hvor vi ville fange lidt karusser og andet godt – Men det mærkelige ved netop denne tur som står helt klart i hukommelsen var at vi fangede dem 1 meter over bunden og vi fangede rigtig mange omkring de 20 kilo, dette er desværre ikke gentaget siden, så der er nok ikke noget facit – Men kun lidt Grundregler man kan starte ud med

  Håber det var svar nok Claus Voss 😀

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.