Sommertulleri vol 2, Odense Å

    NY
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6

Næste tur på programmet var en ”finesse”-tur til Odense Å. Odense Å er unægteligt kendt for at være svær at danse med, og efter en uges karpefiskeri, så trængte jeg til endnu en tur der var lidt mere nede på jorden, ligesom gårdsdagens tur til Langesø. Turens formål var også at tjekke hvad varmen har gjort ved åen forud for Søndags Cuppen i weekend, hvor vi skal fiske netop i Odense Å.

Pladsen jeg valgte var fint i skygge, så det var faktisk ikke så galt igen med temperaturen (som ellers var 28 grader!). Jeg havde hjemmefra planlagt at fiske 3 linjer: 9,5m TAP, 13 m TAP samt bundmede (bare et lille blylod) fisket bag 13m pladsen. Tanken var, at jeg kunne få fiskene til at blive på foderet lidt længere end de typiske 2 timer, som resultat af at jeg skiftede mellem pladserne og gav dem ro. Flådene jeg brugte i dag var 0,3 gr (primært), 0,75 gr og 1 gr bundet på 0,10-0,12. Forfang var 0,08 til en str. 22 krog.

Med det i baghovedet begyndte jeg at rigge til. Jeg begyndte at tvivle lidt på min 9,5 m linje, da vandet var virkelig klart! Sprit klart!.. Jeg vil tro jeg kunne se 3-4 meter ud, haha, men sådan er det vel næsten hver gang i åen.
Fiskeriet gik rigtig fint og jeg fik jævnt med fisk den første halvanden – to timer, men derefter døde det lidt hen og jeg fik kun 10-12 fisk den sidste halvanden time. I alt blev det til 3,5 times fiskeri og på den tid vil jeg skyde på jeg har skrabet 6,5-7 kg sammen. Deriblandt 2 fine skimmers (200, 400 gr) og 1 mindre rimte.

Én af de ting jeg synes er rigtig fedt ved åen er at fiskene som regel har en god snitstørrelse, og kombineret med det svære fiskeri, så er det bare pisse fedt ! Efter min mening.

Alt i alt en rigtig god dag, og jeg tror nok, jeg får en tid til et par ture mere inden for de næste 3 ugers tid.

/Morten
Team Preston

1 svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.