Forslag til DM2015: Gudenåen

Vi har i Team Preston et forslag om at afholde DM2015 i Gudenåen. Vi foreslår følgende.

 • 2 sektoner ved Vasen, 2 sektioner ved Stevnstrup. Alle 4 sektioner er gennemtestede, vi kommer ikke med nye
 • Datoen vil blive sidste weekend i april. Kabalen kan gå op ved at lægge spring cup 2 uger før, og evt. andre arrangementer i en af de 2 sidste weekender
 • Fiskeriet i sidste uge af april vil sandsynligvis være nedadgående, dvs. snitvægtene på Vasen vil typisk være 3-6 kg (nedstrøms kant det dobbelte), Stevnstrup lidt højere. Til gengæld vil fangsterne nok være mere blandede, fordi brasen typisk ikke viser sig før sidst i april/først i maj.

Vi lytter imidlertid også til hvad vi hører rundt omkring ved vandene. Nogle bekymringer går på at fiskeriet kræver grej som ikke alle har. Her tænkes primært på TAP. Andre bekymringer går på at et april-DM gør at der ikke rigtigt er noget at fiske om i August.

Derfor denne opfordring: Kan alle de fiskere der IKKE vil deltage i et april-DM i Gudenåen ikke give lyd fra sig? Vi behøver ingen begrundelse, det er blot for at lodde stemningen og se om der reelt er hold nok til et DM.

32 replies
 1. Peter Juul Hansen
  Peter Juul Hansen says:

  Hej Rikard.
  Jeg tror vi max. kan stille et hold til DM i Gudenåen. De fleste i klubben har ikke grejet til denne (lidt specielle) type fiskeri – og de har ikke interessen for at fiske i Gudenåen.

 2. holbech
  holbech says:

  Hej R,
  Jeg syntes nu det er et BARG af en ide med DM i gudenåen.
  Derfor er undertegnede allerede i gang med at stimle et hold sammen …. for skal der være DM næsten i min baghave, så vil jeg fiske … og det giver en glimrende anledning til at samle de Jyske løsgængere.
  /Christian
  Den Aarhusianske enmandshær

 3. bennymus
  bennymus says:

  Man kan ikke planlægge efter hvor mange der vil deltage…hvis et DM i april i gudenåen bare minder lidt om spring cup så er det sjovt og alle kan være med hvis man tør tage udfordringen op..jeg mener de mindste vægte lå omkrig 9 kg til sidste spring cup.
  Vi var jo heller ikke specielt mange ved sidste DM….der er mange undskyldninger for ikke at deltage….men sjovt og spændende er fiskeriet i april i Gudenåen…Det er måske nok et vand som favorisere de bedste fiskere, men så må vil andre bare se at blive bedre…

 4. Jakob
  Jakob says:

  Hej 🙂

  Jeg synes at DM skal være et stævne, hvor man kan samle så mange hold som muligt. Der skal være plads til dem der hygger bare ved at deltage, dem der går efter at vinde DM. Der er også nogen hold, som måske bare tænker, vi skal bare slå den klub, så er vi tilfredse. Jeg mener i bund og grund, at den ene gang om året, hvor de fleste gerne vil være med, er det vigtigt, at prøve at finde et vand, hvor de fleste har lyst til at deltage.

  Jeg synes da også selv, at det er sjovt at møde dem, man kun ser den ene gang om året.

  Det vil også være sjovt for juniorerne at være back runner, og se mange af de medefiskere vi har i Danmark. Juniorer og senior begynder, vil måske også blive lidt skræmt, hvis det kun er de stærkeste fiskere der møder op. Tvivler på, at det vil få dem til, at have lyst til at deltage i senior DM, hvis man ikke har bredden med.

  Det er bare mine tanker, men ingen siger, at de er rigtige.

  Med venlig hilsen

  Jakob 🙂

  Vi har ingen andre stævner mere, hvor folk virkelig gerne vil møde op.

 5. bennymus
  bennymus says:

  Man kan vel også hygge ved DM i gudenåen?…mange fangede jo mange skaller på en simpel polestang til sidste spring cup….men lad os huske det kun er et forslag….som der på et tidspunkt skal stemmes om…

 6. Alexgh
  Alexgh says:

  Mit mening er at det største problem ikke er hvor DM bliver afholdt, men at det bliver afholdt i foråret, hvor der er mange der bruger meget tid på andet fiskeri. Jeg mener at DM skal flyttes tilbage til det oprindelige tidspunkt i august.

  Alex

 7. Peter Juul Hansen
  Peter Juul Hansen says:

  Kunne man ikke spørge hvor mange der gerne VIL deltage til et DM i Gudenåen?
  Jeg er personligt bange for vi mister bredden, og i sidste ende har et DM med ganske få deltagende hold hvis vandet kræver specielt grej. Deltagerantallet ved LU de sidste par år er vel gået (trist) tilbage? Deltagerantallet ved DM er falde i år, og må i min verden nødigt falde yderligere. Mit personlige ønske er at DM flyttes tilbage til august hvor der er bedst plads i kalenderen (foråret er bare hårdt booket, uanset om der er VM, specimenfisk ol) – og så finde et vand med et fiskeri som mange syntes er sjovt og kan deltage i .

 8. Peter Juul Hansen
  Peter Juul Hansen says:

  Gudenåen fisker fantastisk i april – helt enig, hvis der skal være DM i Gudenåen er det det rigtige tidspunkt. Jeg tror bare ikke på stor tilslutning. Det halve af medlemmerne i vores klub kommer bare ikke til at deltage – de interesserer sig simpelthen ikke for dette fiskeri. Håber andre klubber har det anderledes. Se hvor svært det er at trække folk til Spring Cup – fedt fiskeri på den årstid, men folk kommer ikke. Jeg går selv meget op i DM og håber der ville møde masser af folk op, men min “krystalkugle” siger noget andet.

 9. Claus Jakobsen
  Claus Jakobsen says:

  Jeg er af den holdning at ham der vinder det danske mesterskab i medefiskeri kan andet end stå med en 7m pole og fange 60kg fisk på 4 timer…. Sådanne fiskeri er godt til et hyggestævne eller lign. Der må godt være bare lidt i forhold til sværhedsgrad i fiskeriet!
  Jeg stod til DM i år ved siden af Wally på førstedagen. Han formåede at få gang i fiskeriet, men alle andre forsøgte mere eller mindre desperate ting for at få fisk i nettet. Stor respekt for dette! Det er denne evne og kunnen som jeg gerne vil se til et DM. Her kan nye fiskere se der er langt mange timers træning i at komme dertil.

  Et DM i Gudenåen byder virkeligt op til en taktisk debat på holdene, for jeg tror at de fleste taktikker kan virker her, såfremt man tror på det og kan det!

  Desuden er et DM i august for nogen ret presset da VM typisk ligger max en måned senere, så august vil jo være perfekt til et stort hyggestævne for bredden og koncentreret træning for VM holdet!

  Som sidste punkt kan jeg ikke huske et DM i strømvand de sidste mange år… Vi har prøvet kanaler og søer, samt mindre åer (f.eks. Tryggevælde), så det kunne vil være sjovt med noget andet fiskeri..

  Men heldigvis er der jo møde i november, hvor disse ting kan blive drøftet og det rigtige blive valgt!

 10. Jonos
  Jonos says:

  Jeg er meget enig i Jakobs betragtninger.
  DM er det eneste “store” medestævne tilbage i Danmark, det kan nemt blive ødelagt af at man fuldstændigt ignorerer de traditioner der er forbundet med et DM.
  Det kan være ok at fiske i Gudenåen, men så må det lægges på er stræk der kan fiskes på i august måned.
  Det er 99% sikkert jeg ikke kan deltage i april, idet jeg på tidspunktet fisker stævne i Sverige.

 11. John E.
  John E. says:

  jeg har det på samme måde ang april der er jeg ret sikkert til stævne i Sverige
  det jeg skal i Sverige er Sege Å stævnet der enten ligger i 2.den sidste eller sidste weekend i april.
  august måned er den idelle måned for DM i mit hoved, det giver ligesom også noget tid til at træne sig selv op til kampform for alvor.

 12. Fossdanmark
  Fossdanmark says:

  Vi ved alle det er et følsomt emne , og lige meget hvor det ender med vil der være nogle der ikke kommer.
  Men det er jo meget nemt , der kommer nogle foreslag og til mede mødet bliver der stemt om sagerne.
  Tidligere mindes jeg nået ufin trav ang. Foreslag, men lad os ligge det bag os.
  Jeg syntes det er dejligt at blå stue melder ud med et foreslag, og høre hvad stemningen er og i god tid.

  Hvad er der af muligheder ?
  Hvilken vande er gode nok ?

  På Sjælland er der lammefjorden , tryggevælde å , strandsøerne , søerne i og omkring Sorø Inc. haraldsted og gyrstinge.

  Fyn ? Blue rock blev prøvet.

  Jylland : hvad er der af muligheder ….. Ud over jels og Gudenåen ?

  I de kommentar der er givet til blå stue’s foreslag , er der mange gode akumenter der både taler for og i mod.
  Og respekt for det.
  Men der er dog undertoner der kun er til at smile af…..
  Rød og blå er som altid ikke enig , dem der er i mod tidspunktet og fiskevandet er alle fra rød stue.
  Da vi sidste år stemte om tidspunkt for DM var rød også de eneste der var i mod.
  Jeg har fuld respekt for deres synspunkter, for det var ikke bare for at være imod, men fordi de har en en kultur for andre aktiviter om foråret.
  At fiskeriet i Gudenåen er meget specielt kan jeg ikke få øje på , det er nået andet end 7 m pole , feeder osv.
  Men da ikke mere specielt, det må afhænge af hvad man er vand til.
  Jeg går helt klart ind for at fiske en sted med fisk , gode faciliteter og at fiskeriet varier fra år til år.
  Blandt andet derfor syntes jeg tiden er inde til at fiske Gudenåen.

  Antal hold !
  Jeg tror ikke at vi kan samle mere end 7- 10 hold til DM 2015 lige meget hvor det bliver afholdt og på hvilket tidspunkt.
  Der er en lille fast kerne vi ved der kommer , og så en større meget tvivlsom gruppe.
  Køge mede team er helt klart i den sidste gruppe.
  Jeg havde ikke havde planer om at fiske DM næste år , men med et DM i Gudenåen er jeg klart på hvis mine private omstændigheder tillader det.

  En lille prøve 😉
  Når vi nu ikke er så mange der fisker konkurence i disse år.
  Kunde man så forestille sig at DM for senior og junior bliver fisket sammen ?

 13. Jakob
  Jakob says:

  Hej Foss.
  Jeg synes faktisk, at de holdninger der bliver skrevet herinde er gode, og hvad du læser i mellem linierne på dem, må du selv bestemme, det vil jeg slet ikke kommentere på. Der er en god dialog her på siden, og er der også imellem Team Preston og Team Browning, længere er den ikke.

  Med venlig hilsen

  Jakob

 14. bingo fuel
  bingo fuel says:

  Til springcup 2014 fiskede jeg iøvrigt med 7 meter pole, 6 gram flåd det meste af tide…. Vores tyske ven Kai fiskede næsten udelukkende kun 7 og 8 meter pole i de 2x 4timer…. Man behøver ikke gøre det mere svært end det…

  Når det så er sagt er det jo lidt anderledes (vildere) at fiske i Gudenåen, end mange andre danske vande, efter som det er vores eneste flod. – Det samme kan man dog også sige om at fiske i Jels søerne, der på mange måder er mere ekstreme end de fleste danske søer.

  Et DM i Gudenåen kan næsten kun ligge på dette tidspunkt af hensyn til fiskeriet, i slut april er der næsten garanti for en god oplevelse uanset udstyr og erfaring i gudenås fiskeri…

  Det er svært at gøre noget ved, hvis folk har andre planer og prioriteringer, det må vi respektere, men fiskeriet, kan gøres forholdsvist nemt, og de ydre forhold er fine…

 15. John E.
  John E. says:

  der spørges på et tidspunkt i debatten om hvor mange hold der skal til for at det er et godt DM?
  kriteriet er vel at flertallet at konkurencefiskerne tilmelder sig og gennemfører fiskeriet.

  Junior DM samtidig med Senior DM, det kan med det nuværende engagement ikke lade sig gøre,, og jeg er heller ikke sikker påom det overhovedet er en god ide. Junior DM er mere end bare at smide ungerne af og sige fisk jeg skal ud og sætte grej op selv. Junior DM er juniorernes weekend og ikke et eller andet sideshow eller fiftyfifty senior/junior.

  en sidste ting der måske kan overvejes er om DM nødvendigvis skal være delt i øst/vest for Storebælt eller om det egentlig ikke er på tide at give evt. arrangører frit slav til hvor de i et givent år havde lyst til at arrangere et DM.

 16. Rasmus Brock
  Rasmus Brock says:

  Det kan blive et problem at nogle medefiskere gerne vil fiske senior DM og hjælpe juniorer ved junior DM.
  Man kan ikke begge ting på en gang, så derfor syntes jeg ikke at senior- og junior DM skal fiskes samtidigt.
  Jeg fisker senior DM 2015, ligemeget hvor det bliver. Nu må vi se hvor det ender med at blive.

 17. John E.
  John E. says:

  uanset hvad du mener: så kan jeg sige at de gange jeg selv har arrangeret DM så har jeg opereret med 2 grundlæggende succesparametre.
  1. så mange deltagere som muligt
  2. så godt og fair fiskeri som muligt

  ad 1. er vel i grunden årsagen til at arrangøren spørger til de der IKKE kan deltage i denne tråd?
  ad 2. er der allerede redegjort for (der forventes dobbelt så høje vægte nedstrøms i sektionen)

 18. Fossdanmark
  Fossdanmark says:

  Min tanke med junior og senior DM sammen , var at når vi nu ikke var så mange var der plads.
  Og tænkte at det kunde være sjovt for de unge at være sammen med de voksne.
  Jeg har ikke set et junior DM i nyre tid, skal de holdes i hånden under fiskeriet ?
  Med risiko for at komme til at lyde gammel 😉 da jeg var 13 var jeg til stævne i Grindsted .
  Det forgik med tog alene 😉 grej og tøj var sendt med fragt mand.
  Og når jeg havde køre mulighed var det da ofte den hjælp jeg fik.
  Men tiden er måske en anden 😉
  Det var bare et foreslag 😉 men jeg kan godt høre den går ikke ……

 19. John E.
  John E. says:

  som Rikard skriver i et af sine svar så er snak om alternative vande også en snak om en alternativ arrangør da deres tilbud om arrangement står fast og ikke indbefatter arrangement af alternativer.
  det skal dog som han også skriver ikke afskrække nogen fra at byde ind med alternativt arrangement

  for mit egent vedkommende så har jeg ikke muligheden for at arrangere noget i Jylland, der er meget langt når man ikke har bil……

  et eller andet sted er jeg efterhånden kommet til den overbevisning at det er på tide at gøre op med den gamle Øst/Vest for Storebælt regel, og lade DM flyde frit for de arrangører der måtte melde sig uanset hvor de ønsker at arrangere, kun ville jeg ønske at der var en fast weekend og helst 1. eller 2den weekend i august.

 20. ulrik møller
  ulrik møller says:

  Jeg har snakket med vores tre hold i Bellinge og vi kan desværre ikke den sidste weekend i april . Vi har en change med et hold hvis det bliver 3 weekend i april .
  Vi deltager normalt altid i alle dm men nu har vi også fisker i vores klub som fisker andet end lige mede og da det normalt har ligget i august så har de lavet det åbnet i deres kalender til DM og træning så jeg må desværre meddel at vi ikke har de store muligheder i maj mdr.
  Vi vil gerne fiske i Gudenåen så det er noget pjat at folk sidder og skriver at det er blå mod rød , vi plejer faktisk at være meget enig omkring mede i DK med preston . men vi kan ikke gøre noget ved at vores fisker ikke vil fiske i maj da de har meget andet og vi har det i vores klub at vi møde ikke op hvis vi ikke er forberedt da vi går op i konkurrencen , og vores folk har et stort ønske da mange har børn og familie at dato bliver mere fast i fremtiden.
  TIL SIDSTE . Vi mangler lidt flere stævner i dk hvis vi skal mødes noget alle sammen .

 21. Martin Poder
  Martin Poder says:

  Kolding Sportsfiskerforening ses ingen problemer ved et DM i Gudenåen i april, om vi kan stille med et rent Kolding hold eller der kun kommer et par stykker kan jeg ikke sige endnu, men vi bliver ikke væk pga. fiskevandet eller tidspunktet.
  Jeg har aldrig selv fisket på de stræk der skal bruges til et evt. DM og der var sikkert mange andre vande hvor jeg kunne klare mig bedre.
  Ja Preston er klare favoritter til et DM i Gudenåen og hvad så!
  Er der ingen andre hold der kommer med noget der ser meget mere interessant ud inden medemødet, vil vi i Kolding gerne støtte op om Prestons foreslag.

 22. holbech
  holbech says:

  Er klar til DM i Gudenåen i april. Vi er faktisk blevet en realitet på denne baggrund. Så vi glæder os.
  Vi er mere eller mindre lokale, men på ingen måde favoritter – der er som Martin Poder skriver Preston klart. Og for ar citeter Martin Poder “Og hva’ så”

  Man kan (og skal i min bog) fiske DM men mange forskellige dagsordener. Man kan fiske for at vinde, for at konkurrere, for at måle sig selv med andre eller slet og ret hygge.

  For mit vedkommende er det blot fordi at jeg elsker at fiske, det sociale og konkurrenceelementet (På trods at af være på hjemmebane i Gudenåen så ved jeg også at jeg får prygl).

  I min optik er DM vores falgskib i mededanmark – og det burde vi alle støtte op om og gøre ALT for at deltage i uanset hvor i DK det ligger, uanset hvornår på året det ligger, uanset om det er ens type vand eller ej, uanset fløj og uanset om der er konkurrencer andre steder.

  Hvorfor kan man sige – for der første er et stort DM altid at ønske. For det andet alle de muligheder som ligger i et sådan. Her tænker jeg for eksempel muligheden for at skabe en masse positv omtale og hype omkring mededanmark – et stort DM med fælles front vil åbne døren for dette. Og jeg gør gerne den arbejde da det jo det jeg lever af. Hermed kan man begynde at rekrutterer nye fiskere på denne baggrund. DM er også der hvor mededanmark mødes en gang om året – med alt det sociale som hører med dertil.

  Tidspunktet har der været meget snak om – forår vs. efterår. Jeg er personligt tilhænger af forårsmodellen (og de uanset om det fiskes i Gudenåen eller ej). Tanken om den danske mester kåres først på året syntes jeg er god. Mesteren er i frisk erindring og man har god sport i at prøve at fiske lige op med årets danske mester. Det kan man naturligvis med en efterårsmester, men en mester fra samme kalenderår er bare så meget mere i frisk erinding.

  Om vandet – jeg så ville jeg lyve hvis jeg ikke sad og klappede i mine små hænder da det kom op. Gudenåen er nok det tætteste jeg kommer på en hjemmebane og i min verden et super lækkert fiskevand. Det er en vand hvor der nærmest er garanti for inge tomme net og en god del fisk. Men stadig et vand som tilgodeser den gode fisker som ved hvad han laver – det så vi til Spring Cup hvor sektioner blev vundet fra kant såvel som inde i midten af det hele. Om grejet – så ja, det er lidt anderledes end andre steder – men så er det heller ikke værre. Ja, TAP og BOLO dominierer som strategi men der kan fint fanges fisk på pole, match og feeder hvis man vil der. Jeg tror de fleste efterhånden har en TAP og dem som ikke har – lur mig om de ikke skulle have en 6-7m pole eller en matchstang liggende og rode et eller andet sted. Så ærligt talt kan jeg ikke se “vi har ikke grejet” som et argument.

  Om geografien – ja, Gudenåen ligger lid afsides, men det kan jeg nu ikke set som et problem. Jeg er personligt vant til at køre land og rige rundt for at fiske og nyder det. Faciliteterne med campingplads tæt på strækken med masser af muligheder med at socialisere mededanmerk imellem er perfekte i omårdet og som jeg ser det en gylden mulighed for en grillpøse, en pilsner og en god fiskesnak.

  Om “Den Jyske Alliance” består den pt. af 4 løsgængere fra hele Jylland – skabt ud fra en drøm om at stille et hold til DM. Det tog faktisk ikke ret lang tid at samle – og skulle andre fiskere som mangler et hold at fiske DM på så sig endeligt til – uanset om du er fra Jylland, Fyn, Sjælland eller alle muligt andre steder i DK så er du velkommen …. Vi syntes bare “Den Jyske Alliance” lyder sejt.

  Måske kan dette være starskuddet til af få vækket medefiskerier i Jylland igen.

  Nå det blev langt … har vist meget mere på hjertet endnu, men har allerede rablet for meget og er løbet tør for kaffe.

  God fiskedag til alle som har den dagsorden.
  /Christian
  Den Jyske Alliance

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.