Næstved kanalen – et internationalt fiskevand!

  NY
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22

5. afdeling af Sorøs åbne klubmesterskab blev i sidste weekend afholdt i Næstved kanalen. Oprindeligt skulle vi have fisket i Lammefjorden, men på grund af næsten intet vand i kanalerne, blev landsholdsudtagelsen, som vi ligger os op af, flyttet til Næstved, og Sorø valgte det samme.

Det var således generalprøve på næste weekends LU i kanalen, der denne søndag havde samlet et rutineret felt på 10 deltagere.

Dagen startede med at Claus Foss gav morgen basser, inden han lavede standpladser og forestod lodtrækningen. Strækket hvor vi fiskede, er for nyligt sat i stand, med ny bred med en fin trækant, bred grussti til grejet på standpladsen, rullegræs bagved til tilskuerne, og max. 15 meter til bilerne. Perfekte forhold, der meget ligner det man kan komme ud for til EM/VM.

Fiskemæssigt blev det også meget lig de fangster som danskerne præsterer, når vi er udenlands. Det blev som ventet super svært fiskeri, men alle fik fisk i den bredde og dybe kanal, dog i beskedne mængder.

Kl. 10.15 blev der råbt start, og inden alle var færdige med at fodre, havde Foss nettet den første gode skalle. Fin start, men det skulle ikke fortsætte. De første to timer kom der kun få fisk i rusen, og kun i en beskeden størrelse.

Et spændende nyt indslag i den danske medeverden blev SORTMUNDET KUTLING. Denne lille sjove fisk blev første gang fanget i Danmark i 2008, og i 2010 blev den så fanget i ferskvand. Rejefiskere fanger hvert år mange tons af arten, som kommer fra Sortehavet. Den bredder sig med lynets hast, yngler op til 6 gange om året, og kan leve både i ferske søer, åer og brakvand. Den er absolut kommet for at blive, og de første to timer var de fleste fangster kutlinger. Det blev til mange kutlinge PR denne dag. Lige når den hugger, kan det godt føles som en 100 g. skalle, men når den løftes ind, viser det sig at være 10-15 gode gram. Den er helt pustet op, med rygfinnerne rejst, som en anden giftig fjæsing.

Efter 1 time 20 min. sker der så lidt mere på Peter Larsens TAP, stille og roligt glider dagens eneste brasen i nettet. Den vejer på den gode side af 1 kilo, og bringer Larsen langt foran alle andre. 20 min. senere får Benny sin første fisk, en pæn skalle, for i næste kast at fange en endnu større skalle. Ud over kutlinger og små aborre, bliver der ikke fanget andet de første to timer.

Da jeg halvvejs i konkurrencen går en runde, er stillingen:
Kasper M. 0 fisk
Bo P. 6 fisk
Peter L. 8 fisk
Nicklas A. 0 fisk
Benny K. 2 fisk
Mathias M. 0 fisk
Steff A. 0 fisk
Claus F. 1 fisk
Peter M. 5-6 fisk
John E. 15 fisk.

Kort efter får Kasper så dagens første hug. Han lander en god aborre på 2-300 g. Kastet efter mistes en mindre skalle, da han bliver overmodig og vil løfte den ind. Hurtigt kaster han ud igen, for at kroge dagens suverænt største skalle. Efter disse fisk skete der så ikke så meget, men med tre gode fisk, var Larsen truet.

Efter flere timer uden fisk fik Steff nu en skalle lidt mindre end Kaspers, men stadig så stor, at den kunne løfte ham fra dumbopladsen, til tredjepladsen. Fisken tog han på feeder. Eiberg har gennem hele konkurrencen fået flest fisk, med da det kun er små aborre, kutlinger og til sidst små løjer, har han ikke helt nok til at true toppen. De fleste andre får også meget små løjer til sidst, og det bliver således løjer og kutlinger der antalsmæssigt redder dagen. Ud over disse fisk og små aborre, landes der kun en brasen og højst 10 skaller.

De fire (lange) timer er slut, og resultatet er:

Junior:
Nr. 1, Mathias Machholdt 0,16 kg.
Nr. 2, Nicklas Andersen 0,03 kg.
Senior:
Nr. 1, Peter Larsen 1,52 kg.
Nr. 2, Kasper Mortensen 1,44 kg.
Nr. 3, Steff Andersen 0,88 kg.
Nr. 4,5 Benny Kristensen 0,60 kg.
Nr. 4,5 John Eiberg 0,60 kg.
Nr. 6,5 Bo Pedersen 0,14 kg.
Nr. 6,5 Claus Foss 0,14 kg.
Nr. 9 Peter Machholdt 0,00 kg.

Konklusionen må være, at vi har haft en fantastisk dag i strålende sol. Meget vanskeligt fiskeri, men fiskene er der, vi så flere gange rimter svømme forbi. Det er helt afgjort et sted der skal prøves igen, for nogen, allerede i næste weekends LU.

Der var også mange nysgerrige tilskuere. Dan, Munken og Dyv fra Ishøj, Jesper Høeg (Odsherred), og mange lokale fiskere. Den sidste time fik vi også besøg af Sorøs lokale cykelstjerne, danmarksmesteren Franz, der havde fravalgt medekonkurrencen til fordel for et cykelløb. Han havde dog været så venlig, at hente jokers og bloodworm i Tyskland, til alle deltagerne.

Vi ses næste gang Sorø byder på konkurrence. Denne gang et sted med tonsvis af fisk.

Bo P.

2 replies
 1. superadmin
  superadmin says:

  Selvom fiskeriet ikke lever op til de fysiske rammer, så synes jeg stadig at det er et spændende vand. Bare det at der rent faktisk bliver fanget fisk som er en konkurrence værdig, tyder da på at det er noget man kan arbejde videre med. Næste gang må i til et tonse-vand

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.