Helbredende Kilde, bøllebank og bagersang.

Søndag skulle der på Sjælland fiskes en afdeling af klubmesterskabet i Sorø ved Kilden i St. Bøgeskov. Det var på modsatte side af Gyrstinge sø, i forhold til DM-strækket. Kilden har (havde) ry for at være helbredende, og i gamle dage valfartede folk til Kilden, for at blive helbredt, ligesom Baptisterne brugte den som dåbssted. Denne grå morgen var det så en flok våde fiskere, der var samlet til lodtrækning ved Kilden.

DMI var tjekket lørdag aften: Ingen regn søndag, men skyer hele dagen. Søndag morgen vågner man så op til skybrud over Midtsjælland. Der var ikke meget lyst til at fiske, men til min store overraskelse, står der 12 mand klar til start under træerne.

Vi får trukket lod til forpremieren på September Prygl i Gyrstinge. Desværre skulle vi ikke komme til at tæske fisk op i rå mængder, det var vist mest os der fik bøllebank (prygl) af fiskene, nogle mere end andre (især undertegnede).

Plads 1-4 blev besat af Sorøs juniorhold, der skulle pudse formen af inden næste uges junior DM, mens der var seniorer på pladserne 5-12. Efter lidt hyggesnak om jægere og andet godtfolk, blev vi klar til start kl. 10.30. Regnen var holdt op, det var helt vindstille og vi var ikke alt for optimistiske omkring fangsten, da søen normalt fisker bedst når der er lidt (meget) vind. Men kort efter start, havde både Claus og Benny brasen, så måske havde vi taget fejl.

Den første time fik Benny, Steff og Peter L. to brasen, Claus en brasen, mens juniorerne og de øvrige seniorer, fik lidt tusindebrødre aborre eller intet. Efter 1½ time kom Kasper så på tavlen med en feeder-brasen og halvvejs i konkurrencen fik de to Machholdt så gang i pladerne, først senior derefter junior.

Da vi nærmede os 2½ time havde vi efterhånden hørt bagersangen 6-7 gange fra Steff, mens der var stille hos os andre. “Der bor en bager i ….” var Steff tegn på at nu havde han igen brasen. Der var stort set stille hos os andre, men lige pludselig blev solosangen til en duet, da Franz blandede sig i koret.

Juniorerne havde fået et par enkelte brasen og ellers kun meget små aborre, men den sidste halve time, kom der lidt brasen ind på de første pladser. Her lå Laurits og Mathias meget tæt, mens der hos seniorerne ikke var tvivl om sejren, efter at vi havde hørt bagersangen 12-13 gange.

Undervejs i konkurrencen havde vi haft besøg af vores venner fra Ishøj Dan og Dyv, ligesom et par lokale medehelte fra Ringsted lagde vejen forbi. Her gik snakken omkring den nye vandskiklub der efter sigende skal have hop lige ud for Kilden.

Efter 4 (var det virkelig kun fire, det føltes som meget mere) timer, var der endelig indvejning. I dag var der sponseret en dejlig præmie af RØLUND A/S.

Resultatet blev:
Junior:
Nr. 1, Mathias Machholdt 3,34 kg.
Nr. 2, Laurits Sloth 3,02 kg.
Nr. 3, Nicklas Andersen 1,31 kg.
Nr. 4, Oliver Krytz 0,18 kg.

Senior:
Nr. 1, Steff Andersen 9,57 kg.
Nr. 2, Peter Larsen 3,61 kg.
Nr. 3, Franz Thomsen 2,42 kg.
Nr. 4, Benny Kristensen 1,79 kg.
Nr. 5, Peter Machholdt 1,71 kg.
Nr. 6, Bo Pedersen 0,01 kg.
Nr. 9, Kasper Mortensen DNW
Nr. 9, Claus Helveg DNW

Et par deltagere skulle hurtigt hjem (var det noget med en date Mortensen) og fik ikke vejet ind, men generelt var det meget små vægte, og gennemsnitsvægten på de brasen der blev fanget var under kiloet. Skallerne glimrede helt ved deres fravær, mens der var en del meget, meget små aborre.

Nu hvor der mangler tre afdelinger af klubmesterskabet (fire konkurrencer tæller med), er den samlede stilling:

Junior:
Nr. 1, Mathias Machholdt 1+1+1+1= 4 point (4 konkurrencer)
Nr. 2, Nicklas Andersen 1+2+2+2= 7 point (4)
Nr. 3, Laurits Sloth 2+2= 4 point (2)
Nr. 4, Oliver Krytz 4 point (1)

Senior:
Nr. 1: Steff Andersen 1+1+3+3= 8 point (4 konkurrencer)
Nr. 2, Peter Larsen 1+1+2+5= 9 point (4)
Nr. 3, Peter Machholdt 1+1+3+4= 9 point (4)
Nr. 4, Franz Thomsen 2+3+3+4= 12 point (4)
Nr. 5, Benny Kristensen 2+3+4+4= 13 point (4)
Nr. 6, Bo Pedersen 2+2+5+6= 15 point (4)
Nr. 7, Claus Helveg 6+6+9= 21 point (3)
Nr. 8, Claus Foss 1+6½= 7½ point (2)
Nr. 9, Kasper Mortensen 2+9= 11 point (2)
Nr. 10, Thomas Pihl 4+8= 12 point (2)
Nr. 11, Lars W. Hansen 2 point (1)
Nr. 12, Kasper Nielsen 3 point (1)
Nr. 13, John Eiberg 4½ point (1)
Nr. 14, Michael Hillingsø 6 point (1)
Nr. 15, Peter Røssel 7 point (1)
Nr. 16, Frederik Pedersen 9 point (1)
Nr. 17, Claus Jacobsen 11 point (1).

Alt kan stadig ske, men foreløbig ligner det tæt kamp mellem nr. 1 og 2 fra senior DM og Preston Larsen, med en lille fordel til Steff “Bagersang”.

For at vende tilbage til det med den helbredende kilde. Vi er mange der lider af fiskefeber, og da vi påtænker at vende tilbage til søen om 14 dage til Sorøs næste konkurrence, ser vi ikke ud til at være blevet helbredt. På den næste tur håber vi på rigtigt dansk efterårsvejr, med rusk i trærene og skumsprøjt på søen, da det gerne skulle give lidt mere i rusen.

Bo P.

1 svar
 1. Fossdanmark
  Fossdanmark says:

  Som altid når Bo står bag … Første klasses fiske report.
  Det lyder som om i havde en dejlig dag , tros den våde start.
  Tillykke til Steff og Matias .
  Til sorø’s junior hold …. Ønsker jer al det bedste til DM.

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.