I Tryggen med “Kongerne af Sorø”.

Det var lørdag, det var efterårsferie og det kunne ses på deltagerantallet, da næstsidste afdeling af Sorøs klubmesterskab skulle afholdes. Kombinationen af ferie og afbud gjorde, at vi kun kunne mønstre 6 deltagere denne skønne efterårsdag, en væsentlig nedgang fra sidste tur, som med sine 17 deltagere blev årets største danske enkeltmandsstævne (tak for det til Browning og feederlandsholdet).

Inden vi kom til åen, skulle vi udkæmpe en kamp med tågen, der lå så tæt, at ankomsten blev lidt forsinket. Om det var Elverkongen der skabte tågen, må stå hen i det uvisse. Gamle sagn fortæller at Elverkongen herskede over Stevns og Tryggevælde å. Han tålte ingen anden konge i sit rige og nu var “Kongerne af Sorø” så på vej til en fest ved åen.

Tågen lettede og det blev den dejligste efterårsdag ved åen, med næsten ingen vind og sol så man kunne sidde og fiske i T-shirt. Der var ikke så meget vand i åen og ingen strøm, da vi startede kun fem minutter forsinket. På kanterne sad de to juniorer med seniorerne i midten, og det blev Mathias der på nedstrøms kant først fik brasen. Vi havde alle sammen fanget skaller og meget små rimter fra start, på en dag hvor alle metoder var i brug.

Længst nede af åen skiftede Peter og Mathias mellem kortpole med mange skaller og TAP efter de store brasen, når de var der. I de perioder hvor der var brasen, kunne det ikke betale sig at fiske efter andet, da der skal mange små skaller til en 2 kilos bamse, men når de brune var væk, fik man også skaller på TAP og her var det hurtigst på 4 meter pole.

I midten sad Benny og undertegnede. Benny fiskede næsten udelukkende med orm efter brasen på TAP, men han skulle også prøve sin DM præmie (et hjul), så det blev også til lidt match ved modsatte bred. Ud over et par store brasen, fik Benny en del rigtigt fine aborre, mens jeg (som ikke havde orm), koncentrerede mig om at fiske efter småfisk på kortpole og fik 208 skaller og rimter.

Opstrøms sad Steff og Nicklas. Steff startede også med pole, dog i en noget længere version, da han en stor del af tiden fiskede 9 meter. Men da der begyndte at komme lidt vind og strøm i åen, kunne han ikke holde flåddet stille, og så blev det igen tid til en “Steff special” bundmede. På denne fik han først flere store aborre, inden det lykkedes ham at overliste flere brasen over 2 kilo, blandt dem dagens største fisk på 2,53 kg. Nicklas fik rigtigt mange fisk, men ikke så store brasen som sin far, det lykkedes ham dog at fange en ny PR aborre.

Da de fire timer var gået gættede vi alle sammen på hvor meget vi havde fanget, da de fleste har det med at underdrive (jeg troede jeg var underdrivelsens mester men i selskab med “Kongerne af Sorø” er jeg det rene vand).

Resultatet blev:

Plads 1, Nicklas Andersen (jun.) 9,41 kg, gæt: 7½ kg, diff: 1,9 kg.
Plads 2, Steff Andersen 11,60 kg, gæt: 12 kg, diff: 0,4 kg.
Plads 3, Bo Pedersen 8,06 kg, gæt: 7½ kg, diff: 0,5 kg.
Plads 4, Benny Kristensen, 8,26 kg, gæt: 8 kg, diff: 0,2 kg.
Plads 5, Peter Machholdt, 19,80 kg, gæt 15½ kg, diff: 4,3 kg.
Plads 6, Mathias Machholdt (jun.) 14,71 kg, gæt 11½ kg, diff: 3,2 kg.

Dagens vinder, senior: Peter M.
Dagens vinder, junior: Mathias M.
Dagens taber, (GÆT), senior: Peter M. (Han får titlen: ÅRETS MARK)
Dagens taber, (GÆT), junior: Mathias M.

Nu kan det godt være lidt svært at sætte grejet op langs Tryggevælde å, på grund af sump og da vi var færdige, var Nicklas glad for at det var sidste tur til Tryggevælde å (Køge har opsagt en samarbejdsaftale om udveksling af vande med Sorø). “Godt Køge har opsagt det lorte hul”. Nu havde han også stået i fire timer og kæmpet med mudder, mens Mathias i den anden ende fandt en europapalle, og havde en drømmeplads.

Næste konkurrence som er årets sidste, er på søndag til et vand med mange fisk.

Bo P.

1 svar
  1. Peter M.
    Peter M. says:

    Ja ja, Bo. Det er godt man er bedre til at fange fisk, end til at gætte vægten på dem. Og bare fordi Du en enkelt gang ikke underdrev helt vildt, så er Du pokkers kæphøj. Nej, spøg til side – det var en pragtfuld dag i godt selskab (som altid…). Og sidste tur… hvor skal vi hen? Buddene er Næstved Kanal (evt. det fritlagte stykke – hvis der er vand!), Pedersborg eller Søbjærg. Byd ind……

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.