IAM 2014 dag 3 (sensas Funke cup)

Så blev det søndag og dermed tid til Sensas funke cup. Vi var mødt ca 50 fiskere op, klar til at prøver kræfter med silo kanlaen. Blandt fiskerne var der flere af dem som vi ofte ser på podiet til IAM, så der var lagt op til kamp!

Morten valgte på sin debut i silo at trække nedstrøms kant, mens Peter fik plads 13 og jeg selv måtte gå vejen til plads 25.

Det vigtigste først. Morten slutter som ca. nr. 12 og Peter 27 eller 28. Jeg kender ikke min placering.

Fiskeriet var svært! Alle de mange fisk som var der i sidste uge var svømmet lidt væk! Således var den samlede vindervægt kun 11kg. Morten fangede 6,7kg, Peter havde 3,45 og jeg havde 2,66.

Både Morten og jeg fik et venligt råd allerede inde fiskeriet gik i gang, nemlig det at keepnet ikke virker i denne konkurrence. Fiskene skulle nemlig slås ihjel med det samme, noget jeg aldrig har prøvet før til en konkurrence…

Der blev ikke pakket mange TAP ud, men der i mod rigtigt mange bolostænger!

Efter ca. 20 min fiskeri får jeg dog et hug som sparker r..! Efter en lang fight på ca. 10-15 min kan jeg lande en ASP på mellem 60 og 70cm. En fight som jeg sent vil glemme på bolo. Et forsigtigt bud på vægten er 5 kg. MEN desværre tæller denne fisk ikke med, så der stod i stedet en tysker som meget gerne ville have den fisk til aftensmad! Fiskeriet i dag var specielt. Der kom enkelte brasen/skimmers på land, men det virkede ikke til at nogen havde et stabilt fiskeri, dog ændrede dette sig specielt den sidste time, hvor flere vidst har fanget enten hele eller en meget stor del af deres vægt. Nøglen til fiskeriet hernede er at det skal gøres fint og forsigtigt, men super præcist.

Når fiskeriet er som det er i år, så skal vi de kommende dage eksperimentere med mængden af foder kontra ler, samt hvor meget agn der skal til. De kommende dage ankommer flere af de store hold og så begynder der for alvor at komme agn i vandet. Mange hold benytter op mod 0,5l blodorm, o,5l jokers, 1-2l casters og en del orm/pr mand/pr dag. Så fiskene har bare at være sulten.

Vi håber meget at skallerne kommer ind de kommende dage. I dag var der næsten kun skmmers ved indvejningen..

I morgen skal der trænes i sektor D (for så skal Larsen ikke bære grejet så langt..). Desuden kommer Ole og Kim i løbet mandagen og tirsdag ankommer Ulrik hvorefter holdet er komplet.

Som det sidste skal der lyde en tak til Bjarne, som lige afbrød familieferien og kiggede forbi med et par gode observationer.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.