Regn, regn og atter regn. Derudover trolde, kloak og bare øv.

  NY
 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12

Siden Susåen i Næstved by blev fritlagt i 2001, har Sorø haft nogle fantastiske konkurrencer på strækket i efterårsferien. To år i træk blev gennemsnitsvægten over henholdsvis 20 og 30 kg. og begge år faldt de bedste vægte inde i sektionen. Altså var det et fair vand, med super vægte til alle, der skulle lægge rammen om den 10. og sidste afgørende konkurrence i Sorøs åbne klubmesterskab. Troede vi. Regn hele ugen burde give godt med vand i åen. Troede vi.

Indtil vi søndag morgen mødte op ved åen. Her var meget lidt vand i åen og ikke nok med det, var der troldefestival 2014 i Næstved. Det betød, at der ved åen var troldeteater (og vi snakker ikke om Sorøs medetrolde), men om lysshow med laserlys ved og på åen. Store jernmaster var lagt over åen, for at lave teaterkulisser og springvand i åen.

Det skulle dog ikke skræmme os væk, for fiskes det skulle der. Efter at have diskuteret lidt frem og tilbage om alternative fiskestræk (kanalen eller Rådmandshaven), valgte vi at prøve det fritlagte som planlagt. Vandstanden skulle toppe kl. 12, så vi håbede på mere vand i åen, ligesom den megen regn havde farvet åen (det blev meget værre), så fiskene ikke var så sky. Troede vi.

Mens vi trak lod om pladserne, havde Benny fået den gode idé at give morgenbrød (tak til Skovbo Polering). En junior blev placeret nedstrøms på den formodet bedste plads, og de tre andre juniorer opstrøms, hvor de ville hygge og træne TAP fiskeri. Juniorernes konkurrence om klubmesterskabet havde Mathias afgjort for længe siden med fire førstepladser, så denne tur var for dem, ren hygge.

Ganske anderledes var det hos seniorerne. Her var der tre der kunne blive mestre. Peter Larsen havde fravalgt Susåen, for at give tyskerne bank i Silo, så tilbage var Peter M. og Steff. For at Steff kunne blive mester, skulle han vinde og Peter M. blive nr. 3 eller dårligere, ellers ville Peter genvinde titlen.

Kl. 10 præcis gik vi i gang og allerede i første kast havde Steff fisk. Flere fulgte efter, men desværre viste det sig hurtigt, at det kun var nedstrøms der var fisk og flere fik aldrig et hug. Allerede efter en time begyndte folk at cirkulerer rundt og snakke, og da der var gået to timer, var der kun tre der fiskede. De to der kæmpede om titlen Peter og Steff, og den sidste tosse var skribenten, der følte sig moralsk forpligtet til at fortsætte, da hans resultat kunne få betydning for, hvem der blev klubmester.

De sidste to timer blev meget våde, men også præget af enkelte fisk. Steff og Bo havde gennem hele konkurrencen perioder med lidt fisk, dog klart flest til Steff, mens Peter der nu sad helt alene opstrøms, også begyndte at fange lidt.

Vandet steg kraftigt og det blev bestemt ikke mere klart. I de perioder hvor Steff ikke fik fisk, blev der lidt nedstrøms ham lukket vand ud, der lugtede mistænkeligt meget af kloak (det lignede ren lort). Ned af åen drev der massere af bind, døde rotter og andre ulækre ting.

I disse dejlige omgivelser lykkedes det også Steff, at fange flere gode fisk på sin bundmede, bl.a. to mindre brasen, som er en sjælden gæst på strækket.

Dagens resultat blev:
Plads 1, Laurits Sloth (jun.) DNW
Plads 2, Steff Andersen 6,28 kg.
Plads 3, Bo Pedersen 2,84 kg.
Plads 4, Franz Thomsen DNW
Plads 5, Johannes Olesen DNW
Plads 6, Peter Stolze DNW
Plads 7, Benny Kristensen DNW
Plads 8, Peter Machholdt DNW
Plads 9, Oliver Krytz (jun.) DNW
Plads 10, Mathias Machholdt DNW
Plads 11, Nicklas Andersen DNW

Susåen blev i 1938 lagt i rør under jorden, og med dagens resultat, kunne enkelte nok godt ønske at den stadigvæk lå der. Der var i hvert fald enighed om at vi i fremtiden IKKE skal fiske konkurrence på dette stræk.

Den samlede stilling i Sorøs åbne klubmesterskab blev:
Junior:
Nr. 1 og ny klubmester: Mathias Machholdt 1+1+1+1= 4 point (4 konkurrencer)
Nr. 2: Nicklas Andersen 1+1+2+2= 6 point (4)
Nr. 3: Laurits Sloth 2+2+5= 9 point (3)
Nr. 4: Oliver Krytz 4+5= 9 point (2)

Senior:
Nr. 1 og ny klubmester: Steff Andersen 1+1+1+2= 5 point (4 konkurrencer)
Nr. 2: Peter Machholdt 1+1+1+3= 6 point (4)
Nr. 3: Peter Larsen 1+1+2+2= 6 point (4)
Nr. 4: Bo Pedersen 2+2+2+4= 10 point (4)
Nr. 5: Benny Kristensen 2+3+3+4= 12 point (4)
Nr. 6: Franz Thomsen 2+3+3+4= 12 point (4)
Nr. 7: Claus Helveg 6+6+9= 21 point (3)
Nr. 8: Claus Foss 1+6½= 7½ point (2)
Nr. 9: John Eiberg 4½+6= 10,5 point (2)
Nr. 10: Kasper Mortensen 2+9= 11 point (2)
Nr. 11: Thomas Pihl 4+8= 12 point (2)
Nr. 12: Peter Stoltze 8+18= 26 point (2)
Nr. 13: Mark Reading 1 point (1)
Nr. 14: Lars W. Hansen 2 point (1)
Nr. 15: Kasper Nielsen 3 point (1)
Nr. 16: Søren Sørensen 3 point (1)
Nr. 17: Ulrik Møller 5 point (1)
Nr. 18: Michael Hillingsø 6 point (1)
Nr. 19: Tim Percival 7 point (1)
Nr. 20: Peter Røssel 7 point (1)
Nr. 21: Flemming Eriksen 8 point (1)
Nr. 22: Frederik Pedersen 9 point (1)
Nr. 23: Peter Hansen 9 point (1)
Nr. 24: Claus Jacobsen 11 point (1)
Nr. 25: Jesper Høeg 18 point (1)

I alt har der været gennemført 10 konkurrencer, med et samlet deltagerantal på 100. Den samlede fangst var 541,17 kg.

Tak til alle deltagere i det forgangne år for nogle spændende konkurrencer, vi håber i Sorø, at se endnu flere i det nye år, hvor vi vil ligge hovedet i blød, for at finde nogle nye gode fiskesteder.

Bo P.

2 replies
 1. Peter M.
  Peter M. says:

  Du glemte at nævne at jeg (ikke grådig som jeg er) byttede min lodtrækning med Steff (jeg trak nedstrøms kant), så han fik klubmesterskabet serveret på et sølvfad – jeg glæder mig til betalingen…….

 2. Bo P.
  Bo P. says:

  Det ligner et klart eksempel på matchfixing. Det bør straffes med diskvalifikation af de implicerede (nr. 1 og 2 sammenlagt), så nr. 3 og 4 (fra Preston) rykkes op.
  Endvidere bør det udløse karantæne i 5 måneder, så de først må deltage i konkurrencer igen i april 2015 (samtidig med at Sorøs åbne klubmesterskab 2015 starter).

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.