Hackere på besøg, hvad skal der ske nu?

Som tidligere informeret har der været hackere på besøg, hvilket blev tydeligt d. 9/4. De har sandsynligvis været på spil igennem længere tid, uden at det dog er blevet bemærket af brugerne.

D. 9/4 er der dog nogle lidt trælse konsekvenser:
– mappen med billeder, filer o.l er pist væk, sandsynligvis slettet af hackerne af en ukendt årsag. Den seneste fulde backup af denne mappe er fra 12. december 2014, altså mangler der knap et halvt års billeder, filer osv. Jeg har forsøgt diverse ting for at få genskabt filerne, uden held. Jeg betragter dem herfra som 100% tabt.
– Jeg kan ikke garantere at hackerne ikke har installeret et eller flere programmer som gør at de har lettere ved at komme ind på serveren i fremtiden.
– Tekst i form af nyheder, kommentarer, forum-indlæg er der ikke sket noget med.

Samlet betyder det flg.:
– Jeg vil så hurtigt som muligt få flyttet data fra medesiden over på en anden server, og få genoprettet de billeder jeg har backup af.
– “Så hurtigt som muligt” betyder i denne sammenhæng engang efter DM, da jeg ikke vil nedpriotere tackelbinding og forfang 😉

Det er også lidt et vink med en vognstang om at Medesiden er ved at have nogle år på bagen, og at siden måske ikke længere er tidssvarende. Det vil være rigtig fint hvis klubberne tænker over hvordan vi skal formidle vores hobby fremover, om tiden er løbet fra et direkte website, og man i stedet ønsker en facebook-gruppe eller lignende. Alle de gamle nyheder eksisterer stadig, og alle data er til rådighed for medesektionen (det er ikke min ejendom)

/Rikard

12 replies
 1. holbech
  holbech says:

  …. medesiden skal have sit liv kan der være mange meninger om.
  Jeg vil nok tilslutte mig Kåre og sige den ikke skal være en facebook gruppe.

  Men hvem siger det skal være en “klassisk” hjemmeside.

  Måske et eller ande midt i mellem ….. Og måske baseret på en platform leveret på lejebasis hos en 3. part. Og her findes nogle ret spændende hybrider til at bygge små islolede sociale fællesskaber med åbne indgange som minder mere eller mindre om klassiske websites.

  NING.com kunne være en sådan platform. Jeg har tidligere laver projekter på denne og man får en masse fine funktioner ud af boksen som man kunne bygge et SUPER lækkert mede community via.

  Naturligvis er der nogle omkostninger ved at leje sig ind på en platform … men hvor der er vilje er der vej, så det kan vi sikkert finde en måde at løse på.

  Personligt er jeg ikke programmør men jeg er færdig med at bide tackler til både spring cup og DM … og jeg vil gerne give en hånd med i forhold til hvordan vi kommer videre med at nytænke vores online tilstedeværelse …

  /Christian

 2. superadmin
  superadmin says:

  Det hele er en afvejning af hvilke muligheder vi ønsker os, og hvor meget af det gamle indhold vi ønsker at tage med os videre. Det er klart at det bliver mere og mere besværligt jo mere af det gamle materiale der skal opretholdes. Det letteste er at vaske tavlen ren, og starte fra en frisk.

  Jeg vil lade det være op til klubberne at finde ud af hvad de vil, så skal jeg nok støtte op om det bagefter.

 3. allan
  allan says:

  En Facebook gruppe ville være fint, folk skal alligevel tilmelde sig hvis man lavede en ny side, så kan man vel ligeså godt tilmelde sig Facebook. Facebook har jo ingen krav om man skal bruge alle andre funktioner.

 4. Struck
  Struck says:

  Jeg synes absolut ikke facebook skal ind over når det kommer til medesiden.dk!

  Folk bruger det måske ikke så flittigt som tidligere men det er unikt forum for os medefiskere i Danmark!
  Det er den absolut korteste vej mellem medefiskere og man ved altid hvor man kan finde opdateringer, resultater og fotos fra sidste medetur, følge med i hvor der bliver fanget fisk osv…

  Og så skal man ikke glemme den fantastiske brugtbørs 😉
  Det kan facebook, efter min ydmyge mening, IKKE hamle op med!

 5. Rasmus Brock
  Rasmus Brock says:

  Og du behøver ikke at have så travlt med de gamle artikler.
  Resultater, nyheder, kalender, brugtbørs og alt der handler om nutiden er det vigtigste.
  Det vil være fedt hvis du kunnne modernisere medesiden så den var sværere at hacke og stadig havde mange af de samme funktioner.
  Medesiden er jo blevet meget populær som den er.

 6. Kærgaard
  Kærgaard says:

  Jeg ser medesiden.dk som det fælles samlings punkt for de danske medefiskere. De facebook sider som de senere år er blevet en realitet, når ikke medesiden til sokkeholderne. Medesiden tilbyder i min optik en bredere vifte af services end nogen facebook siden kan gøre med den nuværende opsætning.

  Bevar medesiden, for den samler os alle! Det arbejde Rikard laver er udover der sædvanelige, og det betyder utrolig meget. Designet kunne måske gøres lidt bedre? Og måden billederne vises på, kunne sikkert også gøres mere sexet, men alt i alt er det verdens bedste side!

  Casper

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.