Senior-DM 2015 Gudenåen ved Stevnstrup

    NY
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Årets senior-dm var henlagt til Gudenåen ved Stevnstrup, og efter aftale med øvrige stævne-arrangører fik vi en fin weekend at holde DM i.

Sandsynligvis pga. en kombination af uheldig timing (sammenfald med konfirmationer o.l.) og andre udefrakommende faktorer var vi kun 7 tilmeldte hold. Det er selvfølgelig utilfredsstillende, så mon ikke vi ender med et DM i august i 2016?

Nå, men de der trodsede omstændighederne kunne glæde sig over Gudenå i absolut topform: Først havde Browningfiskere fra hele europa slæbt fisk på land i et hidtil uset omfang, inden Spring Cup tog over og leverede masser af topvægte, flere omkring 30 kg på 4 timer. Tilmed havde polestænger i længder på 5-8 meter vist sig vigtige, så der var naturligvis stor spænding inden lodtrækningen til lørdagens fiskeri.

Bland deltagerne er der selvfølgelig altid nogle hold der tiltrækker sig mere opmærksomhed end andre. Team Browning havde naturligvis trænet hårdt med en hel uges intensiv træning sammen med deres europæiske netværk. Til gengæld led de af at flere af esserne var forhindret, pga. ovennævnte årsager. De forsvarende mestre, Team Sorø, var forholdsvist urutinerede i gudenåens strømmende vand, men man kan ikke tage fra dem at de evner at fange fisk, så mon ikke de også var kampklare? OSK havde også bred erfaring med Gudenåen, og evnede endnu engang at støve Mark Holmbo, bestemt også et hold der skulle med i ligningen. Arrangørerne, Team Preston, stillede tæt på stærkeste opstilling med en blanding af skarp rutine, og ungdommeligt (over?)mod. OSK og Team Preston havde også stillet med 2. hold, som også havde en del rutine, så de kunne muligvis også blande sig? Endelig havde et nyt team-fællesskab set dagens lys, Den jyske alliance, som absolut også havde fiskere med der havde tænkt sig at blande sig – mere om det senere!

Lørdag
A-sektionen skulle vise sig at blive en kamp mellem kanterne, 1 og 7. Disse pladser var forkælet med et urimelig godt fiskeri, pladserne 2-6 var chanceløse. Fra plads 1 kunne Mark Holmbo indveje flotte 36 kg, hvilket denne dag dog kun rakte til en 2. plads, da plads 7, fisket af undertegnede, var smækfyldt med fisk, heraf godt 40 kg i keepnettet.

B-sektionen blev domineret i nedstrøms ende, da Mads Lau vandt fra plads 2 med godt 28 kg foran Victor på plads 3

C-sektionen var dagens svageste sektion, men det forhindrede ikke Kasper Kilde, OSK, i at vinde foran Søren Lindegård fra den jyske alliance. Topvægtene var 21 og 19 kg.

D-sektionen var igen en kamp mellem kanterne, Jesper Høeg, Team Browning vandt ganske suverænt fra plads 1, mens en knivskarp duel mellem Simon Jensen, Team Preston, og Stig Thomsen, OSK, faldt ud til Simons fordel. 10 g skilte dem…

Efter lørdagens fiskeri var OSK i front med 8 point, med Team Preston, 11 point, og Team Browning, 12 point, i hælene. Intet var afgjort, da fiskeri i det store hele havde levet op til forventningerne, og meget små marginaler skilte de enkelte fiskere fra succes og hvis ikke fiasko, så dog et point mere end man havde regnet med.

søndag

Søndagen så et skift mellem sektionerne som vi er vant til: A-C, B-D. Det er der både fordele og ulemper ved, og en af konsekvenserne er at man kan tage duellerne fra lørdag med til søndag, da man fisker med de sammer personer i sektionerne.

I A-sektionen blev vægtene fordelt lidt mere ligeligt pladserne imellem, og fra plads 3 kunne Steff Andersen, Team Sorø, fiske en 1. plads hjem, foran Peter Larsen, Team Preston på plads 6.

I B-sektionen var vægtene også mere jævnt fordelte, og det betød at Jesper Høeg kunne fiske weekendens 2. førsteplads hjem fra plads 7, mens Stig Thomsen, OSK, fik revance fra dagen før med en 2. plads fra plads 2.

I C-sektionen viste de høje numre sig igen fra den bedste side og plads 1 og 2 kom fra de 2 opstrøms pladser, hvor Benny kristensen, Team Sorø, vandt foran Mark Holmboe på kantpladsen.

I D-sektionen kunne Mads Lau også høste weekendens 2. førsteplads fra næstkant opstrøms, mens Ole Haugnes, Team Preston 2, kunne få 2.pladsen fra opstrøms kant.

Det stod relativt hurtigt klart at OSK havde gjort arbejdet færdigt ved at fiske stabilt i alle 4 sektioner og ikke få mere end 3 point i nogen af sektionerne. De vandt således både lørdag og søndag og kunne helt fortjent høste bifaldet til præmieroverrækkelsen.

Team Browning listede sig lige præcis udenom Team Preston og kunne få et sæt lige så fortjente sølvmedaljer med hjem.

Team Preston holdt sig derimod i medaljerækkerne med en 3. plads, selvom Team Sorø specielt på 2. dagen forsøgte at indhente noget af det tabte fra lørdagen.

Resten af placeringerne blev: Team Sorø (4), Den Jyske Alliance (5), Team Preston 2 (6) og OSK 2 (nr. 7).

Præmierne var samtlige indtægter fra deltagergebyret fordelt som 50-30-20% (ca.) til nr. 1 til 3.

I det individuelle mesterskab blev Mads Lau, Den jyske alliance, Nr. 1 med 2 point og godt 60 kg, mens Jesper Høeg, Team Browning, blev nr. 2 med ligeledes 2 point, og derefter 700g mindre end Mads. Bronzemedaljen tilfaldt Kasper Kilde Kristensen fra OSK med 4 point (1+3).

Til de 4 bedste individuelle var der flg. præmier:

– Preston Absolute 7m bolo, sponseret af Matchcraft (www.matchcraft.dk)
– Tubertini 7m bolo, sponseret af Fyns Medesalg (www.fyns-medesalg.dk)
– Sensas Carryall, sponseret af Sport Dres (www.fiskegrej.dk)
– Van den Eynde holdall, sponseret af Matchcraft (www.matchcraft.dk

Arrangørerne vil godt takke deltagerne for at møde op til DM, vores sponsorer for de flotte præmier, skallerne i Gudenåen for i den grej at ville lege med og endelig vejrguderne for et skønt forårsvejr at dyste i.

Vi ses i 2016

Find resultaterne her: http://medesiden.dk/content/dm-2015-kort-opdatering

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.