5. Søndags Cuppen – Haderslev Dam

Bonanza-fiskeri var vores drømmescenarie, da vi i dag kl 11. badede den første maddikke og indviede Haderslev Dam som konkurrencevand i Søndags Cuppen 2015.
At dette scenarie skulle blive virkelighed var bestemt dagens positive overraskelse! Men først lidt om dagens forløb.

Vi mødtes som vanligt alle deltagende omkring kl 9:30, mange før, til en lodtrækning og en snak om Kåres mange kanter, Caspers lange grimme klamme ferie, mine knækkede stænger og Lindegaards mange sommerkarper. Vi var nok alle også en tur rundt at inspicere pladserne, og vi kunne da også konstatere, at vandet var vildt grønt!

Som en del af vores optakt til Haderslev har Kærgaard og undertegnet set flere videoer med engelske landsholdsfiskere, og vi har spottet, at der er en tendens til, at de sweet-talker lidt med deres plads, og som resultat får de næsten altid fanget en masse fisk! Så det var bestemt en del af vores taktik på denne dag 😉

Da snakken og lodtrækning var overstået stod det klart at Kåre endnu en gang tog sig af kanten længst til højre og TK fik den til venstre. I mellemtiden var juniorerne Daniel og Andreas også mødt op til dagens konkurrence og skulle derfor slås om de 100 point. De trak hver sin kant da de kun var to, Daniel længst til højre og Andreas længst til venstre.

Alle kom hurtigt ud til deres pladser, og da søen var ret ny for alle de deltagende, så blev der rigget sådan ca. alt op. Og da vi som altid kun har halvanden time til at pakke ud, så var der lidt stress at ane i folks blikke. Specielt SC-ledelsen var en smule paniske en årgang. Vi nåede dog at blive klar til start kl 11, og herefter blev der kastet foder i vandet. Det var meget forskelligt hvor meget hver mand doserede.

Den første time var præget af en udvikling der gik fra få fisk til jævnt med fisk til alle, og det virkede til at en forsigtig tilgang med cuppen fra starten virkede bedst. Holbech var med denne taktik også første mand med fisk. Efter bare 30 min eller deromkring gik der rygter om at Kåre havde fået den første bamse på feederen. Mere stille gik det af sig i den anden ende af strækket, men selvom det ikke var i denne ende at brasenerne viste sig først, så har søens skaller en størrelse på ca. 150 gr. i snit (til tider), hvilket gjorde at skallefiskeriet ikke blev ignoreret.

Efter to timer var det kun Lindegaard og Kåre der havde fået nogle af de ”rigtige” bjørne, men jeg tror alle undtagen Andreas på venstre kant havde fået et par fine skimmers.

I tredje time begyndte der at ske lidt rundt omkring. Der kommer fart i fiskeriet ved Lindegaard, og de brune bjørne viser sig sporadisk på forskellige andre pladser. Jeg begynder selv at få lidt flere fisk og et par skimmers blandet ind. Med halvanden time igen får jeg også gang i fiskeriet med brasenerne på pole’en og generelt set er det i den sidste halvanden time, at de fleste store fisk bliver fanget.

Der er rimelig meget spænding ved indvejning, da specielt Lindegaard har halet ind på Kåre, men jeg har også fået nogle gode fisk på land den sidste halve time. Samtidig er mange af skallerne 3-400 gr. så der skal ikke mange til at hente en brasen. Indvejningen taler sit tydelige sprog, der er blevet fanget mange fisk!:

Navn: Plads: Vægt: Placering:
Torben Kay 1 17,38 5
Casper Kærgaard 2 19,73 4
Christian Holbech 3 9,8 6
Morten Kirkegård 4 32,98 2
Søren Lindegaard 5 31,3 3
Kåre Hermansen 6 36,4 1

Andreas Larsen J1 5,75 2
Daniel Larsen J2 13,6 1

Hvilken dag! Der er ingen tvivl om, at fiskeriet var markant bedre/vildere, end vi havde turdet håbe, og når man samtidig har den mest vindstille, varme og solrige dag indtil videre i sommeren 2015, så er der intet andet for end at kalde det en regulær succes i Haderslev dam. Det er ikke sidste gang, vi har fisket her!

Stort tillykke til Daniel og Kåre, og i det hele taget tak til de deltagende for en fabelagtig dag. Hvorvidt vi havde formået at sweet-talke godt nok med Haderslev Dam må være op til den enkelte at konkludere ;)!

Vi glæder os allerede til næste gang, der er Søndags Cuppen, hvor vi skal en tur til Ollerup og se om vi igen kan få en brasen eller to på krogen.

https://medesiden.dk/content/6-s-ndags-cuppen-2015-ollerup-s

/Morten

1 svar
  1. Søren
    Søren says:

    Sejt fisket de herrer. Godt at se at dammen stadig kan levere nogle gode fangster. En skam der er ik nogle større stræk hvor man kan sidde flere folk hvor dybden også er ens

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.