Femte afdeling af SM: Pedersborg sø

Femte afdeling af SM (Sorø Mesterskaberne) blev afviklet ved dejlige Pedersborg Sø, der vist aldrig har efterladt nogen med tomme net, men som omvendt sjældent giver sved på panden ved indvejning og tvinger vægten helt i bund. Skulle det mon også være sådan i dag? Pedersborg og Tuel sø er 12-13. september vandene, hvor juniorernes DM skal afvikles, så forberedelserne med at lave standpladser i de høje siv havde Bellinge Medeklub klaret weekenden i forvejen på deres rekognosceringstur – tak for det!

Fem fiskere havde denne lørdag fundet ved til bredden, hvor Sorø var repræsenteret med den hårde kerne bestående af Franz Thomsen, Bo Petersen og Benny Kristensen suppleret med Peter Stoltze (aka Mr. Swingtip). De fik selskab af Henrik Søndergaard, der havde taget turen fra Kokkedal, og som den eneste medbragte sin egen bank runner, Michael. Efter at have hilst pænt på hinanden blev der trukket lod, så standpladserne kunne fordeles: 1 Franz, 2 Henrik, 3 Bo, 4 Peter og 5 Benny. Herefter kunne udpakningen begynde, og på slaget 10 røg de første foderkugler ud over vandet. Alle startede med 5-8 meter pole, og ret hurtigt fik Franz og Henrik gang i nogle pæne brasen, og bank runner Michael kunne fortælle os andre om deres betydelige fremgang. På den anden kant boksede Benny noget rundt, men med solide og forholdsvis hyppige plask fra fisk, der blev lempet i keepnettet, kunne de tilstødende pladser godt regne ud, at han var ”i zonen”.

Igennem konkurrencen fik Franz, Henrik og Benny alle godt med brasen på pole. Franz kørte med 10-15 cm slæb, mens Henrik fiskede ”lige på”, så det var åbenbart ikke afgørende. Kodeordet syntes til gengæld at være orm, som Bo ikke havde nogen af. Til gengæld kørte han skaller ind i en lind strøm, men der går jo som bekendt en del skaller på en enkelt brasen. Peter kæmpede noget med det og valgte efter to timer med meget ringe succes at skifte taktik og fiske med feeder i den resterende del af konkurrencen. Det gav øjeblikkeligt fisk, men spørgsmålet var, om det tabte kunne hentes – tre(!) knækkede forfang på sikre brasenhug gjorde det i hvert fald ikke lettere. Pinligt!

Fire timer i så pragtfuldt selskab går som bekendt hurtigt, konkurrencen blev blæst til stop og indvejningen kunne begynde. Normalt er vægte over 10 kg ikke noget, man ser i Pedersborg Sø, så spændingen steg, da Franz fik alle sine fisk i vejenettet: Hele 15,44 kg blev det til. Den gule førertrøje holdt dog kun til Henrik trak sit net op, for med 19,12 kg var det en suveræn føring, som vel kun den anden kant kunne true. Bo kunne præstere 10,48 kg, hvilket isoleret set er en meget flot vægt for Pedersborg, men de manglende brasen kunne mærkes. På den næstsidste standplads kunne Peter indveje 6,61 kg i hans første konkurrence i år – der er lidt at arbejde med. Nu var sandhedens time kommet, og selvom Henrik stadig førte suverænt, så var der i det interne Sorøregnskab stadig ikke slået søm i Franz’ placering. Bennys fisk kom i vejenettet, og det var tydeligt, at det ville blive tæt. Vægten balancerede til sidst på 16,24 kg, og dermed fik Benny mast sig ind på andenpladsen. Ingen af deltagerne kunne huske tilsvarende vægte fra søen, så det var en flok tilfredse fiskere, der pakkede sammen.

Resultatet i oversigtsform:
1. Henrik Søndergaard 19,12 kg (plads 2)
2. Benny Kristensen 16,24 kg (plads 5)
3. Franz Thomsen 15,44 kg (plads 1)
4. Bo Pedersen 10,48 kg (plads 3)
5. Peter Stoltze 6,61 kg (plads 4)

Billedtekster:
1. Smukke, gyldne brasen fra Pedersborg Sø.
2. På standplads 1 havde Franz godt gang i søens brasen.
3. Det havde Henrik også – blandt andet et par stykker, der lå noget over den normale størrelse for søen.
4. Bo fangede en (synes han selv) imponerende rudskalle.
5. En let resignerende Peter med en af de brasener, som han trods alt fik trukket ind med feederen.
6. Benny gjorde det igen med en bundsolid indsats (og et lånt netskaft).

2 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.