9. Søndags Cuppen – Jels Midtsø

Endnu en fiskeweekend er gået på hæld. Denne weekend bød på hele to fisketure i det jyske, hvor vi i kombination med vores SC15 havde fået lagt en lørdagstur til Nordborg sø ind i kalenderen. Vi tænkte ligesom, at det vores tur til at komme til Kåre, og det rygtedes at den holdte på nogle store grimme brasen, der bare ventede på at blive fanget. Så med den baggrund var incitamentet ligesom på plads til en lille tur til Sydjylland…

Hele turen startede kl 5:45 på Nansensgade efter aftale og blot 5 minutter senere trillede Kærgaard og undertegnede mod Nordborg. Vi ankom ca. 8:15 og Kåre havde allerede pakket vogn. Viggo skulle her i weekenden bruges for sidste gang inden en mindre makeover, og man må bare sige det altså er en fed mulighed at have når der er et stykke at gå… Så vi fik pakket Viggo med to mands grej og gik i samlet trop ned mod vandet. Da vi ankommer til pladserne slår det mig pludseligt, at jeg har glemt noget rimelig irrelevant… Nemlig min beauty-boks indeholdende mine forfangsmapper (kæmpe klovn)… Men sorgerne bliver hurtigt til glæde da Kåre har sørget for både smurte rundstykker, kaffe og basser! Mega hyggeligt…

Efter den dejlige morgenmad får vi gået de sidste 10m ned til vores pladser og pakker stille og roligt ud. Heldigvis har Kærgaard ekstra forfang med og jeg låner til dagens fiskeri… Kærgaard og jeg har hjemmefra besluttet primært at fiske slidermatch, men jeg pakker også en feeder og en match med fast tackle ud.. og Kærgaard en lille 7m pole. Kåre pakker sit blå lyn af en 6m pole ud og en 6-7 ”ugly-sticks”-feederstænger ;)..

Jeg var helt klart dagens morfar-udpakker, nedslået af min fatale brøler, men vi får startet i rimelig tid kl 10:45…

For at gøre en lang historie kort så bliver det en dag, som startede uhyggeligt stille ud, hvor Kåre har rimelig godt gang i polen, jeg fanger ingenting, og Kærgaard en smule. Men én ting fra starten er dog værd at nævne, da der nærmest synkront med at den først foderkugle rammer vandet kommet et enormt selskab forbi os oppe på stien.. De kan simpelthen ikke begribe, hvad vi laver og forstår ikke helt, hvorfor vi bliver ved med at kaste ud 😉 haha…

Nå, men dagen skrider frem, og det går stille og roligt op for os, at det faktisk er ret koldt at stå i vandet i oktober måned på trods af, at vi har fundet den bedste weekend at gøre det på.. Faktisk uendeligt koldt… Dagen slutter dog noget bedre af og både Kåre og Kærgaard får gang i et par brasener på distancen. Jeg ender med 800 gram, Casper 3 kg og kåre 6 kg..

Efter dagens fiskeri gik turen mod Jels, og vi får set pladserne i Midtsøen an. Vi bruger herefter ca. 2,5 time på at rydde pladser, så de er klar til de 11 tilmeldte… Efter en god men lang dag får vi en god portion mad ved Kærgaards familie og slutter af på gården med et par øl..

Dagen i dag var så dagen, hvor den 9’ende afdeling af SC15 skulle afholdes. Dagen starter dog mildest talt skidt. Det synes jeg personligt også skal med i referatet. De 11 tilmeldte er på ét døgn blevet til 7 fremmødte… Jeg skal dog undlade at kommentere fraværsårsager eller mangel på samme.. Nu er det nævnt, og det skal da heller ikke overskygge den fine dag, vi andre har haft!

Vi beslutter at gå i gang til kl 11:15 og efter et par ændringer får juniorerne to pladser længst til venstre og én plads til højre og seniorerne i midten. Selvfølgelig er det som vanligt Kåre-kantfisker og undertegnede der får de yderste af seniorpladserne, og Møllerskov og Daniel får hver sin kant ;)! Alle pakker en masse ud og vi er da også klar til start kl 11:15.

Dagen starter meget ligesom vores dag i går. I et roligt tempo for de fleste. Kærgaard får dog hurtigt de første 10 fisk i rusen hvor eksempelvis jeg selv halter lidt efter med kun én fisk efter 20-25 min.. Kåre vælger denne dag at bruge meget tid på feederen, hvorimod vi er flere der bruger flere kræfter på både pole og match.

Fiskeriet udvikler sig sådan, at det forbliver meget stille og roligt, og hver eneste fisk er vigtig. Der bliver faktisk fanget fisk på de fleste ting og det virker ikke som om at der er noget bestemt mønster for hvad der virker bedre end andet mht. skallerne… Til gengæld har Kåre fået gang i nogle fine skimmers og flirer på sin feeder efter den første time (såvidt jeg husker), og det skal vise sig, at denne taktiske forskel betyder at han vinder dagens konkurrence. Ligeledes har Møllerskov hos juniorer fået et par fine fisk på feeder men både for ham, Andreas og Daniel var det vist mest polen der var glo hed. Jeg selv får listet to skimmers/brasen i nettet den sidste halvanden time på feeder og Kærgaard har fulgt trop med en taktisk ændring og får to skimmers og nogle større aborre på slider til sidst.. Samtidig har Lindegaard fået gang i skallerne på polen den sidste tid, så det virkede til at være rimelig tæt.

Resultatet blev:

Navn: Plads: Vægt: Placering:
Morten Kirkegård 1 2,28 kg 2
Casper Kærgaard 2 2,08 kg 3
Søren Lindegaard 3 1,6 kg 4
Kåre Hermansen 4 4,94 kg 1

Rasmus Møllerskov 1 2,5 kg 2
Andreas Larsen 2 0,93 kg 3
Daniel Larsen 3 4,62 kg 1

Tak for en rigtig, rigtig god dag!

Det er altid en fornøjelse at være ude sammen.

Næste gang er det i Marielund, og nu hvor temperaturen begynder at dale kan vi nok højst sandsynligt se frem til en god fiskedag og kombineret med det gode selskab er det jo en sikker vinder 😉

Mojn!
/Morten

1 svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.