Syvende afdeling af SM: Tuel Sø

Syvende afdeling af Sorøs klubmesterskab skulle afvikles ved Tuel Sø. I ugen op til dagen varierede vejrudsigten en del, men generelt så det ud til at skulle blive en ganske blæsende dag med noget nedbør – rigtigt brasenvejr på sådan en lørdag i oktober. På forhånd var forventningerne da også høje, og i indbydelsen var der endda skrevet, at fangster på over 30 kg var at forvente. Det kan selvfølgelig virke som hybris, men det er nu ikke trukket ud af det blå. Tidligere på året vandt Peter Machholdt således med 38,15 kg på denne plads, mens Benny i 2013 vandt med 39,10 kg. Vi kan dog allerede nu afsløre, at sådan skulle det ikke gå i dag…

Allerede under udpakningen var der lidt bekymrede miner at spore, da vejret var alt andet end efterårsagtigt. En flot efterårshimmel og en meget, meget let vind fra en østlig retning, hvilket på Søbjærg vil sige fralandsvind. Mere eller mindre det modsatte af et ideelt scenarie. Med kun fire fremmødte fiskere var lodtrækningen en overskuelig sag, og sandsynligheden for at trække kant var flotte 50 pct. Peter M. tog den ene kant, Peter S. den anden, og så var der midterpladserne tilbage til Benny og Jon.

Kl. 10 blev der blæst til start, og foderet blev sendt ud til de mange ventende fisk! Alle valgte vist at fodre på en linje til lang pole (7 meter+), men bortset fra et par skaller til Peter M, forblev denne linje tom hele dagen, selvom den blev vedligeholdt og afprøvet med jævne mellemrum. Peter M og Benny fiskede match omkring 30 meter ude (én af dem var endda omhyggelig og målte det op), mens Jon og Peter S satsede på feeder. Ret hurtigt fik Jon to brasen i nettet på den plads, hvor Peter S havde fisket weekenden forinden, men det var nok et tilfældigt sammentræf. Peter M havde jævnt med pæne skaller på match, men fik også enkelte brasen. På plads tre vekslede Benny mellem match og pole, men på trods af udvist flid udeblev de bedre fisk. På den sydlige kant havde Peter S trange tider, men efter cirka 2½ time valgte en enkelt brasen at tage ormen for enden af feedertacklet.

Med en time tilbage var det klart, at Peter M lå i spidsen, men ikke med mere end at 15-20 minutter med en god stime brasen kunne vende op og ned på det hele – det skete dog ikke. Jon fik næsten ”fightet” en gedde helt til nettet, men ellers var det småt med action. Med 5 minutter tilbage kunne Peter S dog lægge sin anden brasen i keepnettet, men det var så også det.

Indvejningen var hurtigt overstået, men spænding om førstepladsen var der aldrig. Med tre brasen og en god del skaller var Peter M ikke til at røre. Blandt de resterende tre var det så tæt, at enkelt (god) fisk kunne have ændret rækkefølgen på et øjeblik. Sidstepladsen blev denne dag Bennys lod med en vægt, der blot var 1/20 af hans vindervægt fra 2013. Det siger nærmest alt…

Resultatet i oversigtsform:
1. Peter Machholdt 8,26 kg (plads 1)
2. Jon Nørgaard 3,44 kg (plads 2)
3. Peter Stoltze 2,76 kg (plads 4)
4. Benny Kristensen 1,78 kg (plads 3)

1 svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.