DM 2017 fra mit synspunkt

    NY
  • 0
  • 1
  • 2

Dag 1 bød på en tur til C-sektionen i Midtsø, altså sektionen længst væk fra P-pladsen.

Under træning havde vi på holdet fået en opfattelse af, at man primært skulle fiske 3-4-5 pole oppe i vandet efter de mindre skaller, da de var stort set overalt i søen. Man kunne heller ikke komme udenom feederen, da fiskeriet som det var under træningen inkluderede en del små skimmers og disse kunne virkelig give vægten et boost. Det er ingen hemmelighed, at der var langt flere hug på 15-20 m, da næsten alle hold havde luret denne detalje. Dertil skulle man også have styr på 6-7 m pole på bunden til skimmersne og samtidig kunne match med fast tackel give en god mulighed for at bidrage med lidt vægt i de perioder, hvor fiskeriet ville gå i stå. Dette regnede vi ikke med det gjorde! Match var dog rigtig vigtigt ved sidste DM i Jels, og derfor kunne vi ikke komme udenom det.

Til selve konkurrencen trak jeg plads C2, som på papiret er en rigtig fin plads. Min erfaring fra tidligere konkurrencer er dog, at kanterne og næstkanterne specielt sjældent har en fordel, når alt kommer til alt. Efter en opfodring med feederen var jeg klar til at give den gas med 5m pole oppe i vandet, men der skete ingenting. Til gengæld havde Eiberg på kanten fået gang i de fine skimmers og flirer nede ved bunden på samme linje. Det var derfor klart for mig, at fiskeriet havde vendt på en tallerken. De næste tre timer brugte jeg på at rotere mellem 5-6-7 m pole på den rigtige dybde samt match oppe i vandet. Jeg følte aldrig at det kørte helt fantastisk, men jeg puttede noget i rosen. I fjerde time besluttede jeg for anden gang denne dag at give feederen et skud. Jeg klippede lidt orm og håbede på at få en indikation som minimum.. 3 minutter senere havde jeg ikke haft et hug… jeg tænkte på at fortsætte på polen i stedet, men jeg vidste, at hvis jeg skulle slå Eiberg, så skulle jeg fange nogle skimmers, så jeg gav feederen 2 min mere, hvilket resulterede i den første skimmer. Over den sidste time fik jeg yderligere ca. 15 små skimmers. Det har nok givet sammenlagt 2 kg ekstra. Jeg ender på 6 kg, og det er lige præcis nok til at gå forbi Eiberg!

Dag 2 skulle vi fiske i A i Nedersø, hvor der dagen inden havde været markant højere vægte.

Under træning havde vi haft mindst styr på Nedersø. Den virkede til at fiske rimeligt stabilt med mange fisk, men førstedagen havde som så mange gange før under konkurrence vist et helt andet billede, så det gjorde ikke lettere at forudsige dagens fiskeri. Under alle omstændigheder var skallerne noget større i snit her, så jeg tænkte, at selvom, der var fanget brasen på førstedagen, så var skallerne et mere ”safe bet”.

Jeg trak A3 og var ikke uden en chance. Mit håb var derfor at få gang i 5m polen, men da vi stod relativt tæt ville jeg ikke have nogen forventninger til fiskeriet lige umiddelbart. Jeg startede som dagen inden, men besluttede at fodre ultraaggressivt fra start på polen, da jeg havde en fornemmelse af, at det ville trække lidt fisk, netop fordi vi stod så tæt på de første fire pladser. De næste to og en halv time fokuserer jeg 100 procent på mit eget fiskeri og fanger rigtig mange fisk! Jeg vil tro, at jeg har haft 4/5 af mine fisk i denne periode. Det ændrer sig dog markant og den sidste halvanden time skal jeg jagte fiskene på både 6 og 7m pole og veksle med få korte afbræk på 5 m pole, hvor jeg kan plukke 2-3 bedre fisk og så gå længere ud igen og fange lidt mindre fisk. I mellemtiden havde Eiberg endnu en gang godt gang i fiskeriet og mens midt fiskeri døde mere og mere ud, så blev hans forstærket. Jeg gik fra en følelse af at have det helt under kontrol til at føle, at jeg mistede førstepladsen i den sidste periode. Han fangede også kortere, så jeg troede, han havde slået mig. Med tre tidligere danmarksmestre, der også havde lavet 1 point på førstedagen, tænkte jeg, at jeg havde brug for endnu en 1’er for ende helt til tops. Jeg følte, at jeg ikke havde fanget nok den sidste time specielt, og at jeg derfor havde tabt det lidt på gulvet. Det skulle dog vise sig, at jeg havde 22 kg og Eiberg havde lige ét kilo mindre! Jeg lavede derfor en 1’er i sektionen igen og danmarksmesterskabe var en realitet!!

Stor oplevelse – Specielt når man slår så dygtige folk undervejs.

/Morten

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.