Historien og ØKF = Ørred Klubben Fremad´s medeteam:

    GAMMEL
  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Dansk medefiskeri kom for alvor i gang i 1979 og efter at en gruppe Silkeborgensiske lystfiskere havde overværet afholdelsen af Danmarks-mesterskaberne i September 1980 som blev afholdt i Kolindsundkanalerne ved Grenå gik man igang.

Vinteren 1980-1981 var forbeholdt gennemgang af grej og metoder og allerede ved de første stævner i 1981 var der deltagelse af det nyoprettede medeholds medlemmer. Resultaterne var i begyndelsen ikke de helt store, hvad man jo heller ikke kunne forvente, men fremad gik det støt og roligt.

Specielt efter sommerferien 1981 begyndte de første gode resultater at vise sig og ved det første kredsmesterskab som klubben deltog i lykkedet det lige akkurat at få førsteholdet ind på en kvalificerende plads til årets Danmarksmesterskaber siden da har ØKF´s medeteam været et fast islet ved disse mesterskaber.

I 1982 oprettedes i Ørredklubben Fremad en speciel konkurrenceafdeling, hvori ØKF´s medeteam indgik som en naturlig enhed sammen med klubbens saltvandskonkurrencefiskere. Om vinteren fortsatte man teoriaftener og mange Silkeborgensere har på deres aftentur iagttaget holdets medlemmer under denne træning.

I 1983 fik konkurrenceafdelingens Juniorhold sin opstart og de unge mennesker har i stadig stigende grad været med til at præge resultat-listerne ved konkurrencerne. Silkeborg har ligeledes hvert år været repræsenteret ved Danmarksmesterskaberne for juniorer.

Konkurrenceafdelingen har idag ca. 30 medlemmer, hvoraf knap halvdelen er saltvandsfiskere og på baggrund af dette forholdsvis lave medlemstal er det imponerende resultater, man har opnået. Dette skyldes en helt speciel holdånd og et fantastisk kammeratskab både mellem holdenes enkelte medlemmer og mellem seniorer og juniorer. I dag afholdes der praktisk taget ikke noget stævne i landet uden deltagelse fra Silkeborg og det er yderst sjældent holdenes medlemmer kommer hjem uden en eller flere præmier.

Ved erobringen af det danske holdmesterskab for klubhold i 1985 kvalificerede seniorholdet sig til at repræsentere Danmark ved Verdensmesterskabet for klubhold som afholdes i Luxembourg i 1986.

Holdene fisker hvert år venskabsmatcher mod de 2 engelske venskabsklubber “Radio Hallam” fra Sheffield og “Wealdstone” fra Nordlondon. Desuden fisker holdene hvert år en række venskabsmatcher mod forskellige danske foreninger, de såkaldte “bymatcher”, hvor klubben som regel er godt placeret.

Seniorholdet består i dag af følgende:

Henrik Bach Nielsen, født i 1944. Urmager. Holdets kaptajn og leder af opstarten i 1980. Vinder af flere stævner og adskillige sektionssejre. Behersker alle metoder – specielt glad for matchstang på strømvand. Holdets strateg. Manager for det danske landshold ved VM i 1984 i Schweiz og 1985 i Italien. Repræsentede Danmark ved “Hooked international” arrangeret af BBC og RTE i Irland i Juni 1985. Fast skribent i “sportsfiskeren”.

Kaj B. Pedersen, født i 1944, Konsulent. Har været med fra starten og er klubbens mest vindende fisker. Individuelt DM 1982 og 1985. Derudover mange stævnesejre og sektionssejre. Behersker alle metoder og specielt pole. Holdets forfoderekspert. Repræsenterede Danmark ved VM i Holland 1983, hvor han blev bedste dansker og ved VM i Schweiz 1984 blev han nr. 6 individuelt (hidtil fineste danske placering). I 1986 repræsenterede han Danmark ved Hooked international i Irland.

Flemming Ø. Nielsen, født i 1964 (død i 1995), Studerende. Har været med helt fra begyndelsen og har i 2 perioder været bestyrelsesmedlem i konkurrenceafdelingen. Godt nok den yngste på holdet, men har specielt i de sidste sæsoner haft en imponerende serie af resultater. Adskillige sektionssejre – herunder et individuelt Østjysk mesterskab i 1985 er opnået i år. Er meget konstant resultatmæssigt og behersker alle metoder. Udarbejder sammen med KBP foder.

John A. Olsen, født i 1956. Konsulent. Kom på ØKF´s førstehold i 1984 og har siden været fast mand på holdet. Har vundet flere stævner og adskillige sektionssejre. Formand for klubbens konkurrenceafdeling siden 1983. Deltager i VMU-slutrunden i 1984 og 1985 og var i 1985 reserve til landsholdet. Har god beherskelse af alle metoder men foretrækker pole. Blev individuelt nr. 4 ved DM 1985.

Ovennævnte tekst er en afskrift fra et skriv om Medeteam ØKF Silkeborg – antager at det er skrevet i 1985/1986.

Seniorer:
1982 Nr. 2 ved DM for hold, hvor holdet bestod af Flemming Nielsen, Rene B. Bøgesvang, Henrik Bach Nielsen og Kaj Pedersen. Klubben vandt det Østjydske Mesterskaber.

1983 Nr. 4 ved DM for hold. Ved det Østjydske mesterskab blev ØKF´s første hold bestående af Kaj B. Pedersen, Flemming Nielsen, Rene Bøgesvand og holdkaptajn Henrik Bach Nielsen vindere med 9 sektionspoint og 7,7 kg. ØKF´s andet hold, bestående af Paul Cook, Arved Michelsson, John Olsen og holdkaptajn Lars Dahl blev nr. 2 ligeledes med 9 point og 7,550 kg. På 3 pladsen kom Grenå´s 2 hold med 13 sektionspoint og 3,650 kg. Juniorholdet bestående af Johnny Nielsen, Steven og Kenneth Kallesøe og holdkaptajn Thomas Sørensen blev nr. 2 for hold med 9 point og 4,15 kg. Vindere hos juniorerne var MF 82 Horsens.
 
1984 Nr. 8 ved DM for hold.

1985 Nr. 1 ved DM for hold, hvor holdet bestod af: Paul Cook, Flemming Nielsen, John Olsen, Kaj Pedersen og holdkaptajn Henrik Bach Nielsen. Paul Cook vandt for største brasen på 2,350 kg og største suder på 1,650 blev fanget af Flemming Nielsen. Ved Grindsted International blev holdet nr. 1 for hold.

I 1986: Grindsted Open Maj nr. 1 for hold, Gudenåstævnet Henrik Bach Nielsen indv. nr. 1 og holdet nr. 2. Danehof Cup i Nyborg nr. 1 for hold. Ved VM for klubhold I Luxembourg blev klubben nr. 17 ud af 22 hold.
Nr.2 ved DM for hold – holdet bestod af: John A. Olsen, Kaj Pedersen, Flemming Ø. Nielsen, Paul Cook og Henrik Bach Nielsen.

I 1987 Nr. 1 ved for DM for hold: Flemming Ø. Nielsen, Steven Kallesøe, Kaj Pedersen, Henrik Bach Nielsen og John Arne Olsen.

I 1988 nr. 7 ved DM for hold.

I 1991 nr. 2 ved DM for hold (John Olsen, Kaj Pedersen, Flemming Ø. Nielsen + ?).

I 1992 nr. 6 ved DM for hold.

I 1995 nr. 7 ved DM for hold (Kim Pedersen, Kaj Pedersen, John Olsen og Arved Mickelson)

Juniorer:
DM 1983 nr. 4 for hold.

DM 1984 nr. 5 for hold. Steven og Kenneth Kallesøe og Carsten Tollund + ?

DM 1985 nr. 2 for hold. Indv. Nr. 1 Kenneth Kallesøe og nr. 3 Thomas Sørensen

I 1986: Gudenåstævnet nr. 4 som hold.

DM 1988 nr. 9 for hold: Jesper Kjeldsen, Per Løhde, Thomas Weirgang, Rene Møller og Kenneth Kallesøe.

I 1992: Stiller Kim Pedersen op for Fiskeligaen og er med til at vinde DM for hold og vinder ligeledes individuelt. Endvidere var Kim Pedersen med til at blive Nordisk Mester for hold samme år.

(Kilder – gennemlæsning og afskrivning af Kaj Pedersen´s scrapbog og telefonsamtale med John Olsen).

Såfremt der er andre der kunne tænke jer at bidrage til mit skriv om Dansk Medehistorie må i meget gerne kontakte mig via Facebook eller email: bpbj24@gmail.com

Bjarne Johansen – Team Browning Danmark

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.