Feederfiskeri, eller også kaldet bundmede, er en metode, hvor man har en såkaldt “feeder” på hovedlinen, som er enten påsat fast i et paternostertackel eller glidende. Fra feederen er der fastgjort et forfang med en krog. Hele dette setup gør det muligt, at man selv på store afstande kan fiske og fodre det samme sted. Metoden bruges oftest i større søer, hvor fiskene ofte går længere ude og man har brug for at kunne fiske præcist og effektivt på distance.

Under fiskeriet vil fisken tage fat i ens krog og agn, og hugget vil kunne registreres på stangspidsen. Derfor har alle feederstænger en blød spids, så fisken ikke mærker modstand fra stangen. Disse spidser kan oftest skiftes, så man kan variere blødheden i spidsen alt efter forholdene. En god regel for en, som lige er startet på feeder fiskeriet i sø, er at bruge spidser med en test kurve på 1-2 oz.

En feeder kaldes på dansk en foderkurv. Disse foderkurve fås i et væld af forskellige vægte, størrelser, materialer og opbygninger. Alle slags foderkurve har forskellige egenskaber i forhold til fodring, præsentation og kasteegenskaber. Det er fiskerens opgave at udvælge den rigtige feeder til jobbet. Kort sagt kan man sige at feedere lavet i wire-net eller plast-net er til lavvandede søer, da foderet i feederen opløser sig hurtigt, fordi vandet kan trænge igennem fra alle sider. Til dybe søer foretrækkes en plast-feeder kaldet open-end feeder. Her kan vandet kun trænge ind i feederen og opløse foderet igennem enderne på feederen. Man “mister” derfor ikke så meget foder igennem vandet inden feederen når bunden.

Stang og hjul til det danske allround feederfiskeri kan være en 11-12 fods feederstang samt et hjul str. 4000-5000 med lineclips! Linen er oftest en smags sag om man vil bruge fletline eller monoline(nylon).

For at kunne kaste ud og være præcis med sin fodring kan man bruge lineclipsen på hjulet. Ved at have målt ud hvilken distance man vil fiske på og sætte linen i clipsen, kan man nu ramme samme distance, hver gang man kaster ud. Her er det også vigtigt, at man udvælger et fikspunkt at kaste efter. Det kan f.eks. være et træ eller en busk på modsatte side, som man kan kaste imod.

Mens man fisker er det rart, hvis man kan have stangen liggende på en stangholder. For at opnå optimal registrering af hug er det bedst, at man har stangen liggende i en 90 graders vinkel i forhold til feederens placering. Dette gør, at man kan se de mindste træk i linen fra f.eks. skaller og brasen.

Forfangets længde kan variere fra 20 cm til 2 m, men en god hovedregel er 50 cm – 75 cm, som virker de fleste steder. Forfangslinen er vigtig, da dette er det tyndeste i hele ens setup og derfor også det svageste. Linetykkelsen kan svinge alt efter, hvor store og forsigtige fiskene er. Men en tykkelse på 0,14-0,16 er et godt udgangspunkt.

Krog str. varierer også men en str. 14-12 kan fange det meste.